Головна » 2015 » Червень » 8 » Як ліквідувати фірму: поради

Як ліквідувати фірму: поради

ліквідувати фірму

Як ліквідувати фірму

В даний час багато бізнесменів задаються питанням: "Як ліквідувати комерційну організацію з боргами?". У законодавстві написано, що після того, як буде проведена офіційна процедура припинення діяльності компанії, ніяких основних претензій і вимог про погашення боргів вже бути не може.

Якщо власник підприємства готовий погасити свої невеликі борги, то кращим способом в такій ситуації стане тільки добровільна ліквідація. Для того щоб ліквідація ТОВ з боргами відбулася, необхідно пройти визначену законом процедуру - повідомити про сам початок припинення діяльності фірми. Після цього створюється спеціальна ліквідаційна комісія, і розміщуються матеріали в ЗМІ про майбутню процедуру. Однак це далеко не все - потрібно витримати виїзну перевірку податкової, і найголовніше - оплатити всі свої борги.

Чи завжди можна знайти вихід із ситуації?

Юристи пропонують скористатися альтернативними способами: реорганізацією у формі злиття або приєднання, здійснити купівлю-продаж компанії. Злиття ТОВ із заборгованістю з іншого компанією не передбачає жодних серйозних проблем у вигляді проведення виплати кредиторам або ж у вигляді візитів податкових органів. Якщо ви не маєте наміру вдаватися до альтернативних способів припинення діяльності компанії з тих чи інших причин, є можливість просто оголосити власне підприємство банкрутом. У такому випадку, навіть після безпосереднього закінчення процесу, з підприємства будуть зняті всі зобов'язання. Це стосується і випадків, коли немає необхідної кількості коштів для виплати всіх боргів.

Як можна ініціювати банкрутство?

Юристи радять зробити це самостійно. Так у вас з'явиться можливість грамотно підготуватися до банкрутства, а також спробувати вийти з положення з найменшими втратами. У будь-якому випадку, після того, як завершиться процедура банкрутства, всі зобов'язання організації-боржника будуть погашені. Після того, як справу буде остаточно закрито, потрібно буде подумати про нову галузь для власного бізнесу (якщо ви захочете його відкрити). Чудовою альтернативою може послужити сфера будівництва. Якщо ви раніше займалися продажем взуття і речей, тепер можна зайнятися будівництвом, проектуванням.


За матеріалами: Новини сьогодні
08-06-2015
nowyny.com/
Додав: gucul
Коментарі: 0
Переглядів: 11150

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]