Головна » 2018 » Грудень » 7 » Як підготувати дитину до зими?

Як підготувати дитину до зими?

«Готуватися до зими треба завчасно» – з такою тезою важко не погодитися. Аби у повній бойовій готовності зустріти тріскучі морози, дитині необхідні теплі черевички, куртка, що не продувається, шапка, шарф та рукавички. Все це краще придбати просто зараз, не чекаючи, коли сезон буде у розпалі, а ціни підскочать у кілька разів.

Нюанси пошиву дитячого зимового одягу

Головне завдання зимового одягу – зберігати тепло тіла та захищати від морозу і вітру. Саме тому речі складаються з трьох шарів: підкладки, утеплювача та зовнішнього шару. Підкладка буває з бавовни (вбирає вологу і охолоджується, тому не підходить для активних дітей), нейлону (міцна, але має низькі показники теплозбереження), флісу (утримує тепло, відводить піт та пропускає повітря).

Над підкладкою міститься шар утеплювача, який зберігає тепле повітря. Він може бути натуральним чи синтетичним.

  • Пух та овчина. Матеріали природного походження, які гарантують комфортне самопочуття при температурі до -20°C. Вибагливі у догляді, тому рекомендоване прання у хімчистці.
  • Ізософт та холлофайбер. Сучасні синтетичні матеріали, що вироблені з поліестерового волокна. М’які та легкі, не деформуються та не вбирають вологу. Витримують прання у побутовій машинці.

Верхній шар буває мембранним або поліестеровим. У першому випадку тканина має крихітні пори, які пропускають повітря з внутрішньої сторони, але не всотують вологу з атмосфери. У другому випадку полотно обробляють водовідштовхувальним спреєм, тому виріб не пропускає вологу з обох боків. У каталогах інтернет-магазинів, таких як маркетплейс Kasta, ви знайдете детальну інформацію про склад кожної конкретної речі і зможете порівняти товари, що сподобалися.

Особливості зимового взуття малечі

Якісне дитяче зимове взуття теж тришарове. Зверніть увагу, що синтетичний внутрішній шар (штучне хутро, наприклад) може провокувати інтенсивне потовиділення, а вироби з натуральної шкіри бувають досить важкими. Вибираючи черевички для дитини, потрібно враховувати кілька нюансів:

  • Розмір. Аби з першого разу купити зручне взуття, обведіть стопу малюка олівцем на аркуші паперу і виміряйте довжину. Запас – 1–1,5 см, не більше. У занадто великих, як і в тісних черевиках, ноги будуть мерзнути.
  • Матеріали. Уникайте взуття зі шкірозамінника, бо він тріскається на морозі і блокує природну вентиляцію стопи. Нубук, шкіра та текстиль – найкращі варіанти.
  • Підошва. В ідеалі – товста (не менше 2 см), гнучка, з полівінілхлориду (ПВХ) або термоеластопласту (ТЕП). Протектор рифлений, підбори низенькі.

Маленьким діткам не підходять черевики зі шнурівкою, бо їх важко зав’язувати. Вибирайте для них взуття на липучках. І не забувайте доглядати за виробами, так ви значно подовжите термін їх експлуатації.


За матеріалами: Новини сьогодні
07-12-2018
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1860

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]