Головна » 2017 » Травень » 29 » Як після 11 червня їхати до ЄС із дітьми - прикордонники пояснили

Як після 11 червня їхати до ЄС із дітьми - прикордонники пояснили

  Для того, щоб їздити до Європи без візи, дітям так само, як і дорослим, обов’язково потрібно мати біометричний закордонний паспорт громадянина України. Про це повідомила Держприкордонслужба.

У відомстві зазначили, що закордонний паспорт дітям від народження і до 16 років оформляється строком на 4 роки. Після 16 років видаються паспорти з повним терміном дії – на 10 років.

У Держприкордонслужбі також додали, що до 12 років діти не здають відбитки пальців, тим не менш такий паспорт зберігає статус біометричного і дає дозвіл на безвізовий в’їзд до ЄС. Вже з 12 років ця процедура є обов’язковою, а підпис дитини при оформленні паспорта ставиться, починаючи з 14 років.

Діти віком від 16 років і старші мають право подорожувати до Європи без віз самостійно, до 16 років виїжджати за межі України можна лише у супроводі обох батьків, або у супроводі одного з батьків чи з довіреною особою, маючи при собі нотаріально завірену згоду батьків.

Якщо дитина віком до 16 років виїжджає з одним із батьків (опікунів, усиновлювачів), то необхідна нотаріально завірена згода другого з батьків (опікуна, усиновлювача).

Водночас якщо один із батьків живе за кордоном, то згоду засвідчують у консульських установах МЗС України.

Якщо один із батьків не хоче підписувати згоду, то такий спір вирішується у судовому порядку.

Нагадаємо, що польські прикордонники прогнозують, що у зв’язку із запровадженням з 11 червня безвізового режиму між Україною та ЄС на польсько-українському кордоні зросте особовий рух приблизно на 10%.

Як повідомляв ZAXID.NET, 17 травня в Європейському парламенті відбулася урочиста церемонія підписання законодавчого акта, яким для громадян України вводиться безвізовий режим з ЄС. Документ було офіційно опубліковано 22 травня.


За матеріалами: Новини сьогодні
29-05-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1779

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]