Головна » 2015 » Липень » 31 » Як повернути заробітчан додому - вирішували у Хустській райраді

Як повернути заробітчан додому - вирішували у Хустській райраді

Заробітчанство в області – одна з ключових проблем, актуальних далеко не перший рік. Те, що неповнолітні діти часто залишаються на самоті, або зі старими немічними бабусями-дідусями, у той час коли батьки далеко на чужині виконують найважчу роботу, аби забезпечити родину найнеобхіднішим, непокоїть не тільки експертів, але й громадськість…

Подолати заробітчанство в Закарпатті можна тільки створенням робочих місць вдома. Проте зруйновані фабрики й заводи вже ніколи не запрацюють.

У той же час навіть ті, хто має вдома роботу зіштовхуються з проблемою низьких заробітних плат при одночасно високій вартості комунальних послуг та продуктів харчування.

–Єдиною альтернативою наразі є пошуки інвесторів. Тільки таким чином можна створити додаткові робочі місця. Зокрема, завдяки співпраці з чеським Краєм Височина та з румунським повітом Сату-Маре, а також за рахунок реалізації проекту ПРООН Хустською райрадою вдалося залучити майже 20 мільйонів гривень субвенцій.

На всіх об’єктах, де проводилися роботи у рамках транскордонного співробітництва (скажімо, заміна вікон, дверей, котлів, ремонту шкіл, дитсадків) працювало місцеве населення. Тож перші кроки в напрямку самореалізації наших спеціалістів у себе вдома зроблено, – зазначив для редакції новин «Карпатського об’єктива» голова Хустської районної ради Олександр Липчей.

На жаль, тимчасове працевлаштування краян – це не повна зайнятість, але якщо інвестори викуплять, чи візьмуть у оренду певні підприємства, які давно не працюють, мешканці Хустщини отримають додаткові робочі місця. Однак поки що – це тільки в планах.

А наразі районна рада зайнята пошуками території для будівництва сміттєпереробного заводу за рахунок чеської компанії «АВЕ», де місцеве населення мало б роботу на постійній основі. Проте досі дійти згоди з сільськими громадами щодо розташування об’єкта не вдається.


За матеріалами: Новини сьогодні
31-07-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11089

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]