Головна » 2013 » Листопад » 2 » Як позбутися головного болю без таблеток?

Як позбутися головного болю без таблеток?

Прості засоби позбутися головного болю без таблеток. «Хороша голова не болить!» — Так говорить народна мудрість. Але у кого хоч раз у житті вона не боліла? Необов’язково щоразу вдаватися до болезаспокійливих таблеток. Позбутися від головного болю допоможуть прості засоби.

Причини головного болю різноманітні, і часом визначити їх важко. Тому і засоби від головного болю кожній людині і в кожній ситуації підбираються індивідуально.

Прості засоби від головного болю

Прохолодна вода. Потрібно намочити голову прохолодною водою, в деяких випадках допомагає тепла вода. Потрібну температуру води ви швидко визначите самі, відчувши при якій воді головний біль полегшується. Зазвичай головний біль зникає після 1 — 3 процедур.

Прохолодна пов’язка на лоб. Якщо немає можливості намочити голову водою, припустимо ви знаходитесь на роботі, намочіть тканину в прохолодній воді і прикладіть на лоб. Полегшення відчувається відразу.

В’єтнамський бальзам «Зірочка». Все, що вам потрібно зробити, це намазати виски бальзамом Зірочка, на основі натуральних ефірних олій. Щоб позбутися головного болю достатньо 1 разу. При необхідності повторити.

Сік лимона або оцет. Протирайте лоб і скроні соком лимона або оцтом. Дуже добре допомагає.

Холодна чиста вода. Найкращий засіб, навіть від самої сильного головного болю — холодна чиста вода. Народні цілителі рекомендують пити щогодини 1 склянку холодної води і ходити після цього хвилини три.

Масаж, який не підведе. Позбутися від головного болю дуже просто: робити масаж, протягом 5-10 хв. злегка, без натиску, розтираючи перенісся. Такий масаж особливо добре допомагає зняти головні болі, які виникли внаслідок перенапруги.

Прийміть душ! У момент нападу мігрені можна приймати контрастний душ, міняючи воду з прохолодною на теплу кожні 20-30 секунд разів десять.

Непогано також зробити очищення кишечника. При частих головних болях рекомендуються очищувальні клізми вранці і ввечері. Особливо для тих людей, які страждать запорами або гемороєм. Якщо вам не підходять клізми, з якихось причин, скористайтеся нашими порадами очищення кишечника без клізм.

Грілка на лоб. При головному болю допомагає гаряча грілка на лоб. Зменшити тривалість нападу часто допомагає свіже повітря (хоча у деяких в лісі голова болить ще більше).

Можна випити гарячого чаю або холодної води, а от з кавою потрібно бути обережними, вона може полегшити біль або посилити ваші страждання.

Врятує лимонна кірка. Треба взяти свіжу лимонну кірку діаметром 2 см (на цей випадок у мене завжди лежать в холодильнику пара лимонів ), очистивши її з внутрішньої сторони від білих волокон і прикласти до будь-якої скроні вологим боком. Через деякий час під лимонною кіркою з’являється почервоніння, супроводжуване свербінням і палінням. Але головний біль незабаром проходить!

Вилікує бурштин. Потрібно носити, не знімаючи, на шиї нитку справжнього жовтого бурштину. Незабаром болі стануть рідшими, а потім і зовсім перестануть турбувати вас. Перевірено, працює!

Універсальна кориця. Кориця — абсолютно унікальна пряність. Крім використання її в кулінарних цілях, це універсальний лікувальний засіб. Наприклад, вона допомагає досить швидко позбутися головного болю, якщо 1 ч. л. порошку кориці заварити склянкою гарячої води, дати настоятися півгодини, підсолодити і приймати через годину по 2 ковтки. Можна також з настою кориці зробити компрес на виски.

При частих головних болях не рекомендується перебувати на сонці з неприкритою головою і вживати алкогольні напої.

Не вмикайте телевізор, радіо і магнітофон — посидьте в тиші, в затемненій кімнаті.

До речі, ліки під час нападу менш ефективні, краще приймати до нападу головного болю, коли ви відчуваєте, що голова ось-ось заболить.

Якщо вас дуже часто турбують головні болі рекомендується обстеження!



За матеріалами: Новини сьогодні
02-11-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11240

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]