Головна » 2017 » Серпень » 18 » Як учаснику АТО отримати допомогу на відкриття власної справи - бізнес за рахунок держави

Як учаснику АТО отримати допомогу на відкриття власної справи - бізнес за рахунок держави

Інформаційний семінар з організації підприємницької діяльності для учасників АТО провели в Ужгородському міському центрі зайнятості. Участь у ньому, крім фахівців центру зайнятості, взяли представники Ужгородської міської ради, військового комісаріату, громадських організацій.

Так, начальник управління економіки та стратегічного планування Ужгородської міської ради Ольга Травіна розповіла, що цього року в Ужгороді працює Програма підтримки малого і середнього бізнесу, яка передбачає часткову компенсацію підприємцям відсоткових ставок за кредитами та позиками. Якщо учасники АТО є підприємцями і взяли для розвитку справи кредит або ж планують відкривати власну справу, зареєстровані та здійснюють діяльність на території Ужгорода, Ольга Валеріївна порадила звертатися до управління економіки та стратегічного планування, працівники якого завжди допоможуть з оформленням документів, дадуть корисні практичні поради. Програма підтримки малого і середнього бізнесу в Ужгороді розрахована на 2 роки.

Про торгівлю з пересувного обладнання розповіла начальник відділу підприємництва управління економіки та стратегічного планування Ужгородської міськради Наталія Лелекач. Вона підкреслила, що цей вид бізнесу не потребує особливих фінансових затрат, адже сплачувати потрібно лише за використання конструктивних елементів благоустрою - від 25 до 50 гривень за метр, залежно від зони - периферійна, серединна чи центральна. Отримати дозвіл на таку торгівлю також просто: подати заяву через ЦНАП і отримати позитивне рішення виконкому.

Фахівці центру зайнятості поінформували учасників заходу про умови перебування на обліку, порядок отримання допомоги з безробіття, в тому числі одноразово для організації підприємницької діяльності. Один з присутніх на зустрічі чоловіків поділився власним досвідом: він не побоявся розпочати власну справу і зараз має майстерню з ремонту велосипедів, планує розширяти бізнес.

Представник громадської організації «Моє Закарпаття» розповіла, як допомагають учасникам АТО, переселенцям знайти хорошу роботу або ж започаткувати власну справу, підтримувати і розвивати бізнес.

Присутні на зустрічі отримали багато корисної інформації, практичні поради, обмінялися контактами, тож є сподівання, що вони знайдуть себе в хорошій роботі або ж зважаться на власну справу .


За матеріалами: Новини сьогодні
18-08-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1809

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]