Головна » 2013 » Лютий » 28 » Як уникнути помилок при виборі роботи

Як уникнути помилок при виборі роботи

   Як уникнути помилок при виборі роботи

Пошук і вибір роботи - відповідальне заняття, неважливо працевлаштовані ви в даний момент чи ні. Як не зробити помилку при прийнятті такого важливого рішення, щоб не бути розчарованими і не починати пошук знову, розповідає портал Work.ua.

Всі ми робимо помилки. Можливо, компанія та посада, яку вам пропонують, виявиться зовсім не тим, на що ви розраховували. Ви можете неправильно оцінити свої перспективи і очікування, не дізнатися важливу інформацію про роботу та багато іншого. Work.ua докладніше розглянув нюанси, в яких можна помилитися, і як наслідок прийняти невірне рішення, яке змусить вас починати пошук з самого початку.

Шило і мило

Часто незадоволені своєю поточною або минулою роботою здобувачі, знаходять практично таку ж, плюси якої перекривають минулі мінуси, але мають свої недоліки. Щоб знову не бути розчарованими, варто спершу чітко сформулювати, що вас не влаштовувало на попередньому місці. Бажано записати всі пункти, щоб простіше було простежити відсутність цих факторів на новій роботі. Для цього потрібно уважно прочитати оголошення про вакансії, вивчити сайт компанії та відгуки про неї в Інтернеті, поставити правильні питання інтерв'юеру під час співбесіди.

Будучи працевлаштованими, при зміні роботи, потрібно бути дуже уважними і підійти до цього питання з максимальною відповідальністю. Причини для зміни роботи можуть бути дуже різні і індивідуальні для кожного: емоційне вигорання, недостатня заробітна плата, конфлікти з керівництвом або колегами і т.д.

Визначившись із причинами, за якими ви хочете піти, подумайте чи можна вирішити ці проблеми без звільнення. Не справляєтеся з навантаженням - попросіть помічника або розподілити деякі завдання. Недостатній оклад - обговоріть надбавку. Не варто робити такий важливий вчинок як звільнення під впливом емоцій. Якщо вже ніякого компромісу досягти не вдається, а терпіння давно закінчилося, то зміна роботи - найкраще рішення.

Типові помилки

Отже, ви визначилися, що вас не влаштовувало раніше, і чого хочете від нової роботи. Для кожної людини існує своя сукупність факторів, і тут головне не помилитися чи відповідає нове місце вашим вимогам.

Відсутність старих мінусів
Часто претенденти запитують тільки про ті недоліки, з якими вони стикалися на минулій роботі, але не прояснюють інші моменти. Наприклад, шукача не влаштовували обов'язки на минулій роботі. Отримавши задовільну відповідь, кандидат не уточнює точний графік роботи. І замість стандартного з 9 до 18, йому доводиться залишатися на роботі до 20:00, так як тут так давно прийнято. Нове місце роботи може бути багате на проблеми, які ви не могли спрогнозувати, тому варто уточнювати всі робочі моменти.

Неправильні бажання

Нерідко претенденти забувають точно визначитися зі своїми бажаннями. Якщо минуле місце не влаштовувало розміром заробітної плати, то нове може закрити цю проблему, але створивши нові. З часом виявиться, що обов'язки не настільки цікаві, а віддаленість роботи від дому з'їдає більшу частину вільного часу.

Брак інформації

Не лінуйтеся витратити час на вивчення інформації про потенційного роботодавця. Ретельно готуйтеся до співбесіди, проведіть дослідження і підготуйте, що вас цікавить. Попросіть інтерв'юера розповісти якомога більше про принципи роботи компанії та її корпоративній культурі. Крім того, що ви отримаєте всі необхідні відомості, ви будете виглядати зацікавленим у роботі, що підвищить шанси на працевлаштування.

На жаль, ідеального місця роботи практично не існує. Завжди будуть зустрічатися якісь мінуси, деякі з яких насправді можуть бути дуже суб'єктивні, і помічати їх будете тільки ви. Таким чином ідеальне місце можна шукати нескінченно. Тому слід шукати роботу, яка буде задовольняти вас по найважливішим параметрам, важливим особисто для вас.

За матеріалами: Новини сьогодні
28-02-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11627

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]