Головна » 2019 » Травень » 13 » Як вибрати розвивальну іграшку для дитини дошкільного віку?

Як вибрати розвивальну іграшку для дитини дошкільного віку?

Вибрати іграшку, що не лише розважає дитину, а й розвиває її навички, – аж ніяк не проста задача для батьків. Тому консультанти магазину BeSmart охоче поділяться, як зробити правильний вибір, враховуючи вікові особливості малюка.

Источник фото: lady.tochka.net

Яку роль відіграють іграшки у тому чи іншому віці дитини?

За допомогою іграшок дитина пізнає світ, моделює різноманітні ситуації, що бачить у світі дорослих, намагається їх розв’язати, щось уявляє, продукує свої ідеї і фантазію. Часто малюк співвідносить себе з якоюсь іграшкою, уявляє, що іграшковий герой – це він сам.

Будь-яка іграшка розвиває, навіть м’які ведмедики чи машинки. Адже м’яка іграшка часто розвиває в дитині лагідність і турботливість, а машинки – рішучість і легкість у виборі.

Задача батьків – ретельно звертати увагу, які іграшки в малюка найулюбленіші, з якими вона співвідносить себе, яким надає позитивні, а яким – негативні ролі. А також важливо побачити, чи є схильність у дитини до псування іграшок (відривання лап, биття, ламання), і не дати таким схильностям розвитку, адже це в подальшому може розвинути жорстокість у характері.

Від народження до 2 років

Дитина потребує іграшок практично від народження. Але важливо, щоб вони були відносно прості, і щоби їх було небагато. Коли малюк іще лежить в ліжечку, непогано було б почепити над ним мобіль з невеличкими іграшками чи фігурками приємних недратівливих кольорів і відносно простих форм. Така річ розвиває сприйняття форм, кольорів, цікавість до світу поза ліжечком, а також допомагає розвинути м’язи рученят.

Також у дитини має бути якесь брязкальце або інша іграшка, що видає звук, коли її потрусити або торкнути, адже це корисно для розвитку сприйняття і створення звуків, а також для моторики. Корисно також мати якусь м’яку приємну на дотик іграшку, яку малюк міг би обійняти.

Коли вже малюк сидить, можна запропонувати пірамідки, сортери, кубики. Вони розвивають просторове, звукове і кольорове сприйняття, а також естетичний перфекціонізм (скласти різні частинки в одне гармонійне ціле).

3-4 роки

В 3 роки дитина грається активніше, а тому їй стають цікаві різноманітні фігурки, ляльки, м’які іграшки, нескладні конструктори (читайте вікові рекомендації під час вибору), машинки. Також малюка можуть цікавити побутові речі, що не є іграшками: різноманітні мотузочки, китиці, каструлі, ложки, розчіски. Дозволяйте ними гратись, але тільки якщо вони безпечні для малюка.

4-5 років

З 4-5 років у дитини починає активніше розвиватися логічне мислення, а творче вже продовжує. Вибирайте цікаві настільні ігри-задачі, конструктори, набори для рольових ігор (у лікаря, поліцейського, пожежника, рятувальника, дочки-матері, певних кіногероїв тощо).

Джерело: https://besmart.ua/


За матеріалами: Новини сьогодні
13-05-2019
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1726

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]