Головна » 2012 » Листопад » 12 » Як впоратися з ненависної роботою

Як впоратися з ненависної роботою

Ранок понеділка - це ваш кошмарний сон? Життя стало б барвистим, якщо б у кожного з нас була  творча, що приносить задоволення, робота, фантастичний директор і геніальні колеги. Однак, правда така, що величезна кількість людей - часом дані доходять до 80% - незадоволені своєю посадою.
Можливо ви один з них. Сумно, але колись ви отримували кайф від своєї справи, проте відбулися зміни - особистісні або ж робочого середовища. Може, посилився тиск, подовжилися робочі години, з'явилися дратівливі вас колеги, а бос постійно не задоволений. Або ж ви ніколи по-справжньому і не любили свою роботу, проте гроші зіграли свою роль.
Як можна змінити ситуацію?
Ми не будемо розповідати про те, що необхідно "відкрити в собі пристрасть" або "іти за своєю мрією", оскільки подібні аморфні фрази навряд чи допоможуть. Швидше за все, ви не можете піти з роботи (принаймні, протягом наступних семи місяців), тому давайте зосередимося на перетворенні ваших функціональних обов'язків у більш-менш стерпне заняття.
Крок 1: Випишіть все, що ви любите в своїй роботі
Візьміть аркуш паперу і напишіть все, що вам подобається у вашій роботі: маленькі дрібниці і значні нюанси.
Ось кілька ідей для старту:
У моєму офісі є кондиціонер
У мене відмінні стосунки зі Сью, чий стіл стоїть недалеко від мене.
По п'ятницях у нас завжди є торти і печиво.
Проста зосередженість на позитиві допоможе поліпшити сприйняття роботи. Це також допоможе знайти способи поліпшити ситуацію: наприклад, якщо у вас хороші стосунки з колегами, то можливо настав момент перевести їх у розряд близьких друзів.
Крок 2: Ретельно обміркуйте способи поліпшення роботи
Тепер, коли ви прийшли в досить позитивне розташування, настав час приймати конструктивні рішення. Візьміть ще один аркуш паперу і складіть план.
Запишіть все - значне і незначне - що допоможе поліпшити ваше робоче місце. Не переживайте з приводу здійсненності цих речей або взагалі їх реальності! Просто викладіть свої думки на папері.
Ось кілька ідей:
Зміна часу роботи, щоб я міг починати о 7.30 ранку і закінчувати в 3.30 дня.
По дорозі на роботу слухати аудіокниги.
Переїзд в інший офіс, оскільки мене дратує Ігор.
Одержувати схвалення за виконання важкої роботи.
Підвищення окладу!
Цілком можливо, що у вашому списку будуть недосяжні бажання (ви знаєте, що мало шансів на підвищення платні), тоді як інші можна здійснити в одну мить  (наприклад, прослуховування аудіокниг в машині).
Вибрати ОДНУ річ, яку можна здійснити негайно і ОДНЕ заняття, яке вимагає для своєї реалізації декількох місяців.
Знайдіть способи поставити здійснення бажань під свій контроль. "Отримати схвалення" буде не так і просто - ви ж не можете примусити людей робити вам компліменти! Однак перегляньте старі електронні листи або похвали, і зберіть всі позитивні моменти. Можливо, деякі клієнти висловили подяку відносно вашої уважності до деталей.
Яку б роботу ви не виконували - жахливу, стерпну або непогану - ви можете використовувати ці кроки для зміни ситуації на краще. Почніть сьогодні!

За матеріалами: Новини сьогодні
12-11-2012
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11452

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]