Головна » 2014 » Травень » 22 » Як журналістів Кисельова вигнали з Закарпаття. ВІДЕО

Як журналістів Кисельова вигнали з Закарпаття. ВІДЕО

Знімальну групу з Росії, яка готувала на Закарпатті сюжети для програми Кисельова, вигнали з України, - пише Еспресо.

Жителі Закарпаття кажуть - кореспонденти представлялися працівниками фінської компанії й розпитували про життя угорської громади та русинський рух, передає Еспресо.TV з посиланням на ТСН.

Питання були настільки провокативними, що люди поскаржилися на представників іноземної преси до Служби безпеки України. Закарпатським угорцям програма "Вєсті" присвятила 9 хвилин ефірного часу. Епітетів одіозний ведучий Дмитро Кісельов не шкодував, розповідав, що угорців притісняють, що вони побоюються за своє життя і взагалі збираються відділятися від України.

Місцеві жителі стверджують, що російські журналісти, що назвалися представниками фінської преси, одразу здалися їм підозрілими, тому небайдужі люди зателефонували в Службу безпеки України. Невдовзі російських журналістів українські правоохоронці затримали і вилучили в них всі матеріали, і виявилося, російські кореспонденти опитали два десятка закарпатських угорців. Ніхто з людей не підтвердив, що в Україні їх переслідують, чи забороняють рідну мову. Втім, ці відповіді до ефіру програми «Вєсті» не потрапили. 

Також працівники СБУ перехопили телефонні розмови російської знімальної групи. З них зрозуміло, що куратори журналістів - працівники не телекомпанії, а федеральної служби безпеки. 

Українські силовики з'ясували, що Леонід Петков, чиєї допомоги вирішили просити співрозмовники, виявився полковником ФСБ. Російських журналістів, які намагалися завдати шкоди національній безпеці України, одразу після допиту, прикордонники примусово витурили з країни.


 


За матеріалами: Новини сьогодні
22-05-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11243

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]