Головна » 2018 » Червень » 28 » Які іграшки потрібні дитині раннього віку

Які іграшки потрібні дитині раннього віку

Перша іграшка для новонародженого - це мобіль, закріплений на його ліжечку. Дитина може розглядати, як кружляють на карусельці фігурки, тренуючи таким чином зір, слухати нехитру мелодію, яка буде його заспокоювати.

Після шести місяців дитинка вже вміє хапати і утримувати предмети. Вона тягне їх до рота, щоб спробувати "на зуб" і досліджувати. Малюк активно трясе брязкальцями і іншими невеликими іграшками, облизує, кидає і вимагає дати їх йому знову. Хороший вибір для дитини у віці від 6 місяців до року - розвиваючий килимок з висячими музичними іграшками, дзеркальцем. До речі, зауважимо, що великий вибір іграшок для малюків любого віку доступний онлайн в інтернет-магазині https://ekids.ua.

Перші книжки повинні бути з твердого картону або непромокальні, інакше дитина їх обов'язково розірве або розгризе.

Як тільки малюк почне повзати або іншим чином пересуватися, він стане досліджувати вміст шаф і кухонних меблів. Все, що він там знайде, використовує в якості іграшок. Наповніть меблі, до яких може дотягнутися дитина, безпечними каструльками, ложками, ємностями, ганчірочками - малюк буде з захопленням все це виймати і досліджувати.

Маленькі дітки обожнюють гратися з предметами домашнього вжитку. Зубна щітка, гребінець, ключі, - все, до чого дотягнеться ручка малюка, згодиться йому для гри. Якщо в будинку є велика порожня коробка або тумбочка, він обов'язково залізе в неї.

Для гри на вулиці дитинці знадобляться відерця, совочки і інше приладдя для будівництва пасок з піску. Коли малюк навчиться впевнено ходити, можна прив'язувати мотузки до машинок, в хід йдуть також всілякі каталки і коляски для іграшок. Їх однаково люблять як дівчатка, так і хлопчики.

Взагалі років до 1,5-2 не варто особливо розрізняти іграшки для хлопчиків і для дівчаток. Не варто, наприклад, завалювати хлопчика танками і солдатиками, щоб виховати з нього "справжнього чоловіка". У будь-якої дитини має бути дитинство, а в солдатиків він награється в армії. І хлопчики, і дівчатка однаково зрадіють і лялькам, і машинкам, і іграшковому інструменту, і ляльковій посуді. І ті, і інші люблять м'яких зайчиків, ведмедиків та інших милих тваринок.

Кубики, ляльки-мотанки, будиночки з віконцями у вигляді геометричних фігур для вкладання останніх вам обов'язково знадобляться. Іграшки, що розвивають дрібну моторику, грають важливу роль в розвитку мови. У дитини повинні бути іграшки різних розмірів, форм і текстури для порівняння і дослідження.

Складні іграшки, такі, як залізниця, стануть в нагоді після трьох років. А поки малюкові більше підійде великий самоскид, в який він може накласти все, що тільки душа його побажає, і катати по дому.

Звичайно, дитину зацікавлять всі наявні в будинку гаджети, особливо телефон. Купіть йому його власний, майже як справжній.

Десь років з двох можна запропонувати дитині великі пазли, мозаїку, книжки з рухомими частинами. Зазвичай діти люблять клавішні іграшки та книжки з кнопками для звукового супроводу, але деякі можуть злякатися гучного звуку. Конструктор для дітей раннього віку теж буде хорошою підмогою для розвитку.

Не забувайте і про спортивний інвентар - м'ячі, гойдалки, обручі, драбинки і т.п.

Років з двох можна запропонувати малювати пальчиками спеціальними фарбами і ліпити фігурки з тіста. З трьох років обов'язково знадобляться кольоровий папір, олівці, фломастери, фарби, пензлики, пластилін, воскові крейди, а також кольорову крейду для малювання на вулиці.

Діти також не відмовляються від різноманітних дудочек, барабанів та інших музичних іграшкових інструментів.


За матеріалами: Новини сьогодні
28-06-2018
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1771

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]