Головна » 2012 » Листопад » 5 » Які продукти можуть викликати появу печії

Які продукти можуть викликати появу печії


Як відомо, причиною появи печії є несправний клапан між шлунком і стравоходом. Причому печія вкрай небезпечна, оскільки її наслідком можуть з'явитися різні захворювання аж до раку стравоходу. Однак тепер ясно, що корінь зла криється не тільки в цьому. Дослідники знаходять нові причини появи печії. Виявляється, певні продукти також можуть стати причиною виникнення печії.

Відомі випадки, коли хворі намагалися позбутися печії за допомогою лікарських препаратів, але в той же час вживали в їжу ті продукти, які були тригерами печії.

Завдяки високому вмісту кислоти помідори не варто вживати в їжу тим, хто схильний до кислотного рефлюксу. Правда, слід зазначити, що це все-таки здорова їжа, багата антиоксидантами і поживними речовинами, які захищають серце.

Кофеїн може стимулювати виробництво кислоти в шлунку і навіть відкрити нижній стравохідний сфінктер. Алкоголь збільшує виробництво кислоти в шлунку і може викликати подразнення слизової оболонки кишечника.

М'ята перцева та ароматизатори, до складу яких входить м'ята, стимулюють виробництво кислоти, незважаючи на те, що має заспокійливу дію.

Шоколад сприяє виробленню гормону задоволення (серотоніну) і тому є ефективним способом зняття стресу і підняття настрою, може поставити нас у гарний настрій. Але в той же час серотонін сприяє розслабленню нижнього стравохідного сфінктера, внаслідок чого кислота потрапляє в стравохід.

Цитрусові і оцет підвищують кислотність в шлунку. Нарешті, часник і цибуля, як відомо, посилюють кислотний рефлюкс у деяких людей.



За матеріалами: Новини сьогодні
05-11-2012
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11468

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]