Головна » 2015 » Травень » 27 » Якість продукції та її роль на сучасному ринку

Якість продукції та її роль на сучасному ринку

Якість продукції та її роль на сучасному ринку

У сучасному світі продукція будь-якої галузі має бути конкурентоспроможною на внутрішньому і зовнішньому ринках, а також характеризуватися основним показником - якістю продукції. Тому питання якості продукції набуває особливої актуальності для вітчизняних підприємств. Одним з факторів забезпечення високої конкурентоспроможності виробленої продукції вітчизняними підприємствами має стати високий рівень її якості. У той же час швидко знайти всю потрібну для вашої фірми якісну продукцію, а також товари, вам завжди допоможе Інтернет. Адже, приміром, якщо вам потрібно дійсно якісне елеваторне обладнання за хорошою ціною, тоді замовити його в Україні ви зможете навіть онлайн, просто відвідавши спеціалізований портал zeo.ua. Слід зазначити, що ця компанія приділяє багато уваги якості.

Якість є багатостороннім поняттям, і різні автори по-різному ї ї трактують. Як економічна категорія, відповідно до міжнародних стандартів, якість - це ступінь, в якій сукупність власних характеристик задовольняє вимоги. Якість продукції на підприємствах є показником, за яким можна оцінити діяльність підприємства.

По-перше, за рівнем якості продукції можна оцінити стан техніки, технології, рівень інноваційного та виробничого потенціалу. По-друге, якість продукції є важливим критерієм прийняття рішень керівництвом про подальші перспективи розвитку підприємства. По-третє, якість є не просто конкурентною перевагою, а вимогою, без яко ї продукція втрачає свою основну цінність.

Високий рівень якості продукції залежить від ефективної організації бізнес-процесів та створення дієвої системи управління якістю на базі міжнародних стандартів. Тому формування ефективної системи управління якістю є необхідною умовою виробництва конкурентоспроможної продукції. У побудові ефективної системи управління якістю важливим елементом є сертифікація системи управління якістю. Це обумовлено тим, що є галузі (наприклад харчова промисловість) в яких великі обсяги продукції експортується за кордон.

Таким чином, існують певні особливості при управлінні якістю продукції, які пов'язані зі специфікою галузі та умовами виробництва продукції. Облік цих особливостей у процесі управлінні підвищує якість продукції та забезпечує високу конкурентоспроможність вітчизняних виробників на світовому ринку.


За матеріалами: Новини сьогодні
27-05-2015
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 11129

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]