Головна » 2016 » Вересень » 23 » Кабмін заявляє, що готовий до опалювального сезону

Кабмін заявляє, що готовий до опалювального сезону

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман запевняє, що причин до зриву опалювального сезону немає. Про це він сказав у парламенті, відповідаючи на запитання нардепів під час Години запитань до уряду, передає "Українська Правда".

"Сьогодні жодних об’єктивних причин зриву опалювального сезону немає. За підготовку до опалювального сезону несуть відповідальність мери міст та голови адміністрацій. Якщо хтось не здатен якісно і вчасно підготувати свої міста чи райони до опалювального сезону – він просто буде покараний за це", - сказав глава уряду.

Водночас він зауважив: у теплоенергетиці є проблеми, "народжені не сьогодні, а хронічні для комплексу теплоенергетики".

Він запевнив, що пільги і субсидії будуть проведені вчасно і щодо них питань не буде.

Нагадаємо, офіційно старт опалювального сезону має відбутися 15 жовтня. Однак рішення щодо його початку приймає місцева влада.

31 серпня Гройсман доручив головам обласних державних адміністрацій до 15 вересня провести засідання колегій для обговорення стану підготовки до опалювального сезону.

Опалювати Київ почнуть за нижче +8C, а лікарні й школи - можуть раніше

Опалювальний сезон влада Києва розпочне, орієнтуючись на погодні умови. Про це заявив заступник голови Київської міської держадміністрації Петро Пантелеєв під час засідання антикризового штабу з підготовки до зими, повідомляє КМДА.

Законодавство передбачає, що орган місцевого самоврядування може приймати рішення про початок опалювального сезону після того як температура зовнішнього повітря опуститься до +8 й нижче градусів за Цельсієм протягом трьох діб поспіль.

За словами Пантелеєва, міські служби щоденно проводять моніторинг погодних умов у столиці. Станом на 22 вересня середньодобова температура перевищувала +10 градусів.

У закладах охорони здоров’я та соціальної сфери, освітніх та виховних установах підключення до тепла здійснюватиметься за індивідуальними заявками.

"Що стосується житлового сектору, то протягом серпня-вересня інспекторами Житлово-комунальної інспекції у місті Києві перевірено більше сотні проблемних будинків на предмет підготовки до зими", – повідомив заступник голови КМДА.

"За результатами перевірок винесено 5 доган керівникам житлово-експлуатаційних дільниць. Було зафіксовано затоплення та антисанітарію у підвалах, відсутність шибок та утеплення дверей, технічні несправності в системі теплопостачання будинку. До 1 жовтня усі ці недоліки мають бути усунуті", – повідомив він.

Українці можуть оформити субсидію на орендоване житло - міністр соцполітики

Українці, які раніше не отримали субсидію через відсутність прописки, можуть отримати її, надавши договір оренди житла, на яке оформляється субсидія. Про це повідомила прес-служба Міністерства соціальної політики з посиланням на очільника відомства Андрія Реву.

"Якщо людина не змогла оформити субсидію через відсутність прописки у даному житлі, але там проживає і оплачує рахунки за тепло, газ, світло і воду, держава забезпечила їй можливість скористатися безповоротної допомогою на підставі договору оренди житла", - цитує Реву прес служба.

При цьому міністр зазначив, що рішенням уряду не визначено жорсткі вимоги до такого документа. Договір не потрібно засвічувати нотаріально, достатньо лише двох підписів - власника житла і орендаря. Такий документ є офіційним підтвердженням права людини на субсидію і має враховуватися місцевими органами соціального захисту населення на користь сім`ї.

Домогосподарства, які отримують субсидію, у разі зміни кількості зареєстрованих мешканців, зобов`язані протягом місяця повідомляти про це в органи соціального захисту населення, інакше субсидія буде їм призупинена на час перерахунку розміру субсидії, виходячи з нових даних.


За матеріалами: Новини сьогодні
23-09-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1866

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]