Головна » 2013 » Квітень » 19 » Картини двох закарпатців продали на престижному аукціоні в Лондоні

Картини двох закарпатців продали на престижному аукціоні в Лондоні

Роботи представників сучасного закарпатського мистецтва продали на аукціоні Phillips.

Нещодавно на торгах аукціону Phillips в Лондоні було продано 6 картин українських художників на $115 млн. Серед представлених учасників торгів, яким посміхнулась вдача двоє – Павло Керестей та Михайло Деяк - вихідці із Закарпаття.

Павло Керестей – представник трансавангардного мистецтва «Нової хвилі» середини 1980-початку 1990-х років  вже близько 15 років працює за межами рідного Ужгороду. Сьогодні художник  живе і творить у Лондоні. На престижному аукціоні Phillips була продана його картина  із концептуального циклу «We Need Hardly Give Instructions on the Art of Evasions of radical Response» (1998 – 2006), яку придбали за $12 500.

Роботу «Табуретки» (2011) Михайла Деяка – вихідця із с. Золотарево, Хустського району, який вже близько 10 років працює в Києві, новий власник придбав за $8 000 разом із стільцями, які зображені у натюрморті.

Поміж представлених картин українських авторів, серед яких творчість Олександра Животкова, Віталія й Олени Васильєвих та Матвія Вайсберга,  персональним рекордом продаж стала робота Олега Тистола «Розмальовка», яка продалась за $ 53 900.

Оксана Гаврош

Довідка

Phillips De Pury - один з найвідоміших у світі мистецтва аукціонних будинків, історія якого нараховує понад 200 років (заснований у 1796 році Гаррі Філіпсом у Лондоні) та сьогодні  має офіси в Лондоні, Нью-Йорку, Женеві, Берліні, Брюсселі, Лос-Анджелесі, Мілані, Мюнхені та Парижі. За рейтингом це третій аукціонний дім після Сотбіс та Крістіс. Аукціони, якіпроводяться в Нью-Йорку, Лондоні і Женеві,як правило,представляють творчість художників сучасного мистецтва, фотографії, дизайну та ювелірних виробів.





За матеріалами: Новини сьогодні
19-04-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11360

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]