Головна » 2014 » Травень » 4 » Керівний склад Одеської міліції повністю оновили

Керівний склад Одеської міліції повністю оновили

Керівництво Головного управління МВС в Одеській області повністю замінено, повідомив журналістам у ході брифінгу в Одесі в неділю, 4 травня, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, інформує Інтерфакс-Україна.

На уточнююче запитання, хто саме був звільнений і призначений натомість, Яценюк відповів: "Міністр прийняв рішення про зняття всієї міліцейської верхівки і нове керівництво має навести порядок в Одесі".

Також він вважає, що головним завданням міліції було запобігти жертвам. "Якби правоохоронна система в Одесі працювала, то всі ці терористи мали б бути знешкоджені", - підкреслив прем'єр.

Тому розслідувати ситуацію в Одесі, яка призвела до масових жертв в п'ятницю, 2 травня, буде спеціальна слідча група при Генеральній прокуратурі України.

"Я звернувся до Генеральної прокуратури і попросив передати розслідування безпосередньо до головного слідчого управління Генеральної прокуратури України. Створити спільну слідчо-оперативну бригаду з усіх підрозділів. Знайти всіх призвідників, всіх організаторів", - заявив Яценюк.

Він також підкреслив, що прокуратура і суд мають якнайшвидше поставити крапку в питанні, хто винен у трагедії, що трапилася.

Разом з тим, прем'єр закликав громадськість Одеси створити раду для контролю за розслідуванням злочинів, скоєних під час масових заворушень 2 травня.

У той же час, близько 150 людей заблокували будівлю Одеського міського управління МВС і вимагають відпустити затриманих 2 травня проросійських мітингувальників, які брали участь у масових заворушеннях.

Як передає УНІАН, біля будівлі управління зібралися родичі затриманих і прихильники. Вони заблокували сміттєвими контейнерами і кам'яними квітковими клумбами проїжджу частину і тротуар на кварталі від Буніна до Жуковського. Свої дії присутні пояснюють тим, що не хочуть, щоб співробітники правоохоронних органів відвезли затриманих в Приморський районний суд.

Нагадаємо, у ході масових зіткнень в Одесі 2 травня загинули більше 40 людей, постраждали більше 200.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
04-05-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11204

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]