Головна » 2016 » Жовтень » 20 » Хай там як, але вони поговорили - Der Spiegel

Хай там як, але вони поговорили - Der Spiegel

До початку переговорів щодо ситуації на сході України і війни в Сирії, які відбулися в Берліні, "очікування були досить скромними", пише Северин Вайланд на сторінках німецького Der Spiegel. Ще до зустрічі канцлер Ангела Меркель заявила про те, що "ніякого дива чекати не варто".

Проте дрібні успіхи - принаймні в теорії - були досягнуті. Меркель, Олланд, а також президенти Росії і України Володимир Путін і Петро Порошенко все ж змогли домовитися щодо так званої дорожньої карти щодо Донбасу, основою для якої мають стати вироблені навесні 2015 року мінські домовленості, які, щоправда, не реалізовані дотепер. Глави МЗС чотирьох країн повинні розробити її до кінця листопада.

"Взагалі, для Меркель зустріч у німецькій столиці стала успіхом", - вважає автор. Він нагадує, що остання зустріч у "нормандському форматі" відбулася більш як рік тому в Парижі. Тим часом "завжди краще поговорити особисто", йдеться в статті.

Після прес-конференції багато деталей залишалися туманними, продовжує Вайланд. Українська сторона змогла "протиснути" свою вимогу щодо надсилання міжнародної збройної поліцейської місії. За словами Порошенка, подробиці будуть узгоджені з ОБСЄ.

У Берліні також домовилися про нові точки вздовж лінії розведення української армії і сепаратистів. "Одна проблема залишається, - йдеться в статті: - це місцеві вибори в східній Україні. Порошенко наполягає, що вони можливі тільки за умови, що всі іноземні війська будуть заздалегідь виведені".

Російський президент у Берліні дав чіткий сигнал: в колі людей, які зустрілися у Відомстві федерального канцлера ФРН, між Путіним і Штайнмаєром сидів чоловік, який не міг перебувати там через санкції, накладені після окупації Криму, йдеться в статті. Путін наполіг на тому, що візьме з собою особистого радника Владислава Суркова. Відомство канцлера пішло йому назустріч: уряд Німеччини, як підтвердив його представник Штеффен Зайберт, запросив необхідний для таких випадків спецдозвіл від ЄС й отримав його.

"Путін, принаймні на показаних кадрах, мав задоволений вигляд", - зауважує журналіст.

Переклад Inopressa.ru


За матеріалами: Новини сьогодні
20-10-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1916

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]