Головна » 2015 » Серпень » 9 » Храмове свято сьогодні відзначили у Хусті

Храмове свято сьогодні відзначили у Хусті

Сьогодні у одній із греко-католицьких церков Хуста – церкві святих архідиякона Стефана та цілителя безсребреника Пантелеймона – відзначали храмове свято.

Щороку 9 серпня прихожани з сусідніх парафій району та області збираються громадами і приходять на святкову Божественну Літургію до хустського храму, щоб розділити радість свята з місцевими вірниками.

Очолив богослужіння декан Хустського деканату отець Володимир Бабич. Разом із ним Службу Божу відслужило майже десятеро священиків.

"Дуже важливо є сьогодні почитати пам'ять святого Пантелеймона, адже він є прикладом великої віри, мужності та любові до Господа Бога, - каже один із ієреїв, присутніх на святі. – Його мученицька смерть показує нам надзвичайну силу молитви та довіри до Всевишнього. Тому молімося, відчайдушно просімо цього святого про благодать а нашій землі, про мирне небо над головою. Молімося і вірмо у силу його допомоги."

Святий Пантелеймон - ранньохристиянський великомученик, за фахом був лікарем, став відомий, як великий цілитель. До Христової віри його навернув і охрестив св. Єрмолай. Пантелеймон відзначався великим милосердям до вбогих, яких лікував без грошей, часто чудесним способом. Оскаржений своїми колегами-лікарями перед імператором Діоклетіаном у тому, що він проповідує Христову віру, Пантелеймон загинув мученицькою смертю 305 року.

Свята голова Пантелеймона до сих пір зберігається в руському Пантелеймоновому монастирі на Афоні. Частиці мощей святого знаходяться в багатьох містах України та Росії. До імені святого великомученика і цілителя Пантелеймона звертаються при звершенні таїнства Маслосвяття, освячення води і в молитві за немічного. Він – покровитель воїнів та лікарів.


За матеріалами: Новини сьогодні
09-08-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11058

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]