Головна » 2015 » Квітень » 10 » Хто віддав фатальний наказ на Майдані - у ГПУ розповіли

Хто віддав фатальний наказ на Майдані - у ГПУ розповіли

Генеральний прокурор України Віктор Шокін заявив, що наказ стріляти в Майдан віддав особисто побіжний президент Віктор Янукович. Про це він заявив в інтерв'ю LB.ua. "Знову: головне питання: хто давав команду стріляти по Майдану?" - запитав журналіст запитання генпрокурору. Відповідь була короткою: "Янукович!

А кому це неясно?". "Є стаття 255 - створення злочинної організації. Це - Віктор Янукович, вся його свита; плюс - до них приєдналися - від "Беркута" до "тітушок". Злочинна організація, винна у вбивствах та інших злочинах.

Необхідно було рухатися так: позначити існування такої злочинної організації і вже далі "розкручувати".

Цього не зробили, що, я вважаю, неправильно. На жаль, сьогодні повернутися до початку - в тому вигляді, в якому я припускав - вже неможливо. Однак, якщо ми структуруємо всі наявні в нас дані - про що я говорив - зможемо виписати підозри всім.

Всім, від Януковича і до останнього "тітушки". Таким чином, стане зрозуміло: злочини проти Майдану не були разовими діями, але - спланованими до придушення мирної демонстрації.

Що для цього була створена злочинна група на чолі з Януковичем, в якій кожен виконував свою роль: хтось-віддавав накази, хто їх виконував. На жаль, спочатку слідство обрало інший шлях - розслідувалися окремі епізоди: тут - по Автомайдану, тут - по вбивству і т. д.

Зараз, як можемо, це виправляємо", - пояснив він. За словами Шокіна, якщо виходити з того, що існувала злочинна група, очолювана Віктором Януковичем, то вже не так важливо, в якій формі давалися команди.

"Спочатку слідство, на мій погляд, повинно було б піти цим шляхом: довести існування злочинного угруповання - раз, два - внутрішні зв'язки в цій групування, її фігурантів.

Цього, на жаль, не сталося. Сьогодні ми, що можемо, відновлюємо, намагаємося якось звести воєдино. Сподіваюся, у нас вийде і тоді всім фігурантам - від Януковича до останнього "титушки" можна буде пред'явити статтю 255, там серйозна міра покарання передбачена - від 5 до 12", - пояснив він.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
10-04-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11063

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]