Головна » 2015 » Листопад » 22 » Хуст поза загрозою підтоплення - рівень води у Ріці та Тисі суттєво впав

Хуст поза загрозою підтоплення - рівень води у Ріці та Тисі суттєво впав

Якщо ще вчора гірські карпатські ріки навіювали жах на мешканців Хуста, які пережили два катастрофічні паводки, то нині єдиною загрозою в деяких мікрорайонах залишаються ґрунтові води.

Що ж стосується двох найбільших річок, які омивають населений пункт, то вони майже повернулись у звичайні русла і їхній рівень суттєво впав.

Що ж стосується сіл Хустщини, то в деяких із них вода вчора підтопила як окремі дворогосподарства, так і поля та дороги. Однак велику паніку сіяли самі краяни, скажімо, у Кошельові та Липчі.

Наразі у більшості рік та потічків також рівень води майже в нормі.

-Краще пересохлі колодязі, ніж Тиса у дворі, яка все на своєму шляху змітає у своє широке гирло, – каже пані Марія, мешканка Велятина.

У той же час паводок «оголив» інші закарпатські проблеми – сміття. Ріками досі плавають тисячі тонн поліетиленових пляшок, які вода змила з берегів. Найбільш критичними у плані екології виявилися села Нижній Бистрий та Вільшани.

Скажімо, найбільше в області «штучне море» – Вільшанське водосховище вже давно нагадує контейнер для побутових відходів і щороку підрядні організації та волонтери збирають у водоймі до 10 тис. мішків поліетиленових пляшок.

Тож, скоріш за все, паводки у нашому краї є всього-на-всього справедливою помстою самої природи не нелюдське поводження з її безцінними благами.


За матеріалами: Новини сьогодні
22-11-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11123

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]