Головна » 2016 » Листопад » 3 » Кількість обстрілів у зоні АТО зросла на 40%. ВІДЕО

Кількість обстрілів у зоні АТО зросла на 40%. ВІДЕО

За минулу добу в зоні проведення АТО внаслідок бойових дій жоден з українських військовослужбовців не загинув, проте один військовий був поранений під Авдіївкою. Про це сьогодні, 3 листопада, заявив на брифінгу в Києві речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник.

Прес-служба Луганської військово-цивільної адміністрації повідомляє, що диверсійно-розвідувальна група в кількості до 10 осіб намагалася прорватися через українські бойові позиції поблизу села Новозванівка.

"Окупанти спровокували бойове зіткнення із застосуванням автоматичних гранатометів і стрілецької зброї. Після півгодини збройного протистояння українським воїнам вдалося придушити вогневі точки ворога і примусити окупантів відступити. При цьому дії наших воїнів були дуже успішними, оскільки диверсанти забрали з собою мінімум трьох постраждалих посіпак", - повідомили в прес-службі.

Нагадаємо, 21 вересня в Мінську було підписано Рамкове рішення Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі про розведення сил і засобів на лінії розмежування. Документом передбачено розведення сил і засобів у Золотому, Петровському та Станиці Луганській.

1 жовтня розведення сил відбулося в Золотому, 7 жовтня відведення здійснено в Петровському, а 9 жовтня мало пройти в Станиці Луганській.

Разом з тим голова Луганської ОДА Юрій Гарбуз заявив, що заплановане на неділю, 9 жовтня, відведення підрозділів Збройних сил України в Станиці Луганській не відбудеться.

У штабі АТО заявили, що ватажки бойовиків ОРДЛО не бажають виконувати Рамкове рішення Тристоронньої контактної групи щодо розведення сил біля станиці Станиці Луганської.

ОБСЄ б'є на сполох: Кількість обстрілів на Донбасі зросла на 40%

Ситуація на сході України значно погіршилася, порівняно із минулим тижнем кількість обстрілів зросла на 40%. Про це під час брифінгу повідомив заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг, передає "Українська правда".

"Безпекова ситуація уздовж лінії зіткнення погіршилася. Кількість випадків порушення режиму припинення вогню збільшилась на 40% порівняно із минулим тижнем", - сказав Хуг.

За його словами, СММ ОБСЄ зафіксувала 8264 обстрілів проти 5978 за минулий тиждень. Це понад тисячі випадків порушення режиму припинення вогню щодня

При цьому на Донецьку область припадає близько 87% від загальної кількості порушень. У Луганській області спостерігалося п’ятикратне збільшення випадків порушення за тиждень– більшість у районі Золотого і Первомайська.

Хуг наголосив, що із вересня кількість порушень значно зросла. "Обидві сторони дедалі більше порушують припинення вогню", - сказав він.

Заступник голови СММ повідомив, що спостерігачі відвідали контрольовану бойовиками Макіївку (яку було обстріляно 27 жовтня – УП). Вони підтвердили загибель двох людей, котрі були у своїх домівках, коли туди влучили снаряди, ще 7 поранені.

Водночас Хуг наголосив, що обстріл було здійснено із тих територій, де сторони мали б відвести озброєнння. "Використані системи озброєння були використані на заборонених рубежах", - сказав він.

Також Хуг зазначив, що місія продовжує використовувати мінібезпілотники, а от польоти на дальні відстані призупинено. "Ми відчуваємо постійне глушіння наших систем, зокрема безпілотників на дальні відстані", - пояснив він.

СЦКК: бойовики знову зірвали розведення сил біля Станиці Луганської

Розведення сил і засобів згідно з рамковою угодою поблизу Станиці Луганської неможливо розпочати через обстріли бойовиків, які не дотримуються взятих зобов'язань.

Про це заявив у четвер керівник групи української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін генерал-майор Борис Кременецький, інформує у Facebook прес-офіцер СЦКК.

"Збройні Сили України готові до виконання рамкового рішення Тристоронньої контактної групи про розведення сил і засобів на Донбасі, однак обстріл позицій ЗСУ, який відбувся вночі 1 листопада унеможливив виконання заходів з розведення сил на ділянці Станиця Луганська запланованого на наступний день", – йдеться в коментарі.

Повторні обстріли наших позицій в Станиці Луганській ввечері 2 листопада ще раз красномовно підтвердили небажання керівництва ОРЛО виконувати взяті на себе зобов’язання, зазначає Кременецький.

Близько чотирьох годин збройні формування ОРЛО обстрілювали наші позиції з мінометів 82 калібру (забороненого Мінськими домовленостями), АГС, РПГ, озброєння БМП та стрілецької зброї.

Черговим свідченням зриву домовленостей з боку ОРЛО, також став факт обстрілу позицій ЗСУ поблизу населеного пункту Кримське з застосуванням реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град".

Загалом було випущено близько 30 реактивних снарядів з району населеного пункту Сміле. Про всі випадки порушення режиму припинення вогню поінформовано робочу групу СММ ОБСЄ, зазначають в СЦКК.

Кременецький нагадав, що розведення сторін, відповідно до рамкового рішення Тристоронньої контактної групи, розведення сил і засобів на Донбасі можливе лише після 7 днів дотримання режиму припинення вогню.

Він наголосив, що Збройні Сили України неухильно дотримуються взятих на себе зобов'язань.


За матеріалами: Новини сьогодні
03-11-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1866

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]