Головна » 2017 » Жовтень » 30 » Ким працюють та скільки заробляють українці в ОАЕ - діаспорянка розповіла

Ким працюють та скільки заробляють українці в ОАЕ - діаспорянка розповіла

Діаспорянка розповіла, ким працюють та скільки заробляють українці в ОАЕ
Українській молоді нескладно отримати роботу в Об'єднаних Арабських Еміратах, оскільки їх там цінують за світлу шкіру.

Про це розповіла організатор української діаспори в ОАЕ Наталія Лисяченко, передає Gazeta.ua.

"Найбільше в Емірати приїздить молодь. Середній вік 25-35 років. Молодь шукає роботодавців через інтернет. Їм присилають дозвіл на відкриття візи в електронному вигляді. Це є документ для перетину кордону. Потім по приїзду оформляють візу з роботодавцем. Фактично молодь прив"язана до цього роботодавця. Якщо людину звільнять, вона має місяць, щоб знайти нову роботу чи покинути країну", - розповіла вона.

За її словами, українці влаштовуються працювати в готелі, стюардесами чи продають дорогі бренди. Їх цінують за світлу шкіру. В середньому вони заробляють $1000 на місяць. Роботодавець часто забезпечує житлом та оплачує соціальні послуги, наприклад податок на медицину.

"Насправді, це невеликі гроші. Зняти ліжко в кімнаті обійдеться 500-700 доларів на місяць. Також тут платна медицина і освіта для дітей. Але ця країна вчить виживати, крутитись та шукати додаткові заробітки. Привчає до того, що держава тобі нічого не винна. Ти всього маєш добитися самостійно", - додає Наталія.

Крім того вона зазначила, що українцям в ОАЕ також вдається відкрити власний бізнес, але вони не такі стабільні, як в Україні. Тому було багато випадків, що українська справа була не рентабельною і закривалася.

"Знаю наших земляків, які мають там станції техобслуговування, ресторани, власні агенції розваг, агенції, які прикрашають свята чи роблять красиві букети. Там є традиція вітати породіль в пологовому з гарними букетами цукерок. Це популярна справа. Знаю й таких, що бізнес не пішов і вони повернулися в Україну", - наголосила організатор українців в Еміратах.


За матеріалами: Новини сьогодні
30-10-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1751

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]