Головна » 2015 » Вересень » 26 » Кімнату угорського поета-в'язня відкриють у Мукачівському замку

Кімнату угорського поета-в'язня відкриють у Мукачівському замку

  Урочисте відкриття «Меморіальної кімнати Ф. Казінці» відбудеться 3 жовтня о 17.00 годині (за київським часом) у Мукачівському замку «Паланок».

Меморіальна кімната присвячена вшануванню пам’яті Казінці Ференца (1759–1831), угорського поета, письменника, літературного перекладача та новатора угорської мови, який був ув’язнений на шість з половиною років за участь у якобінській змові.

Останні десять місяців цього терміну, тобто з 1 серпня 1800 року по 28 червня 1801 року Казінці провів у в’язниці Мукачівського замку.

Через картини та тексти виставка відображає розвиток кар’єри письменника до моменту його ув’язнення. Відвідувач має можливість бачити стилізовану камеру в’язниці. Виставка відтворює також роки, проведені у місто Сепхолом після звільнення, і тим самим показує яким чином став Казінці першим літературним організатором своєї епохи і лідером руху оновлення угорської мови.

Як інформує ProZak, меморіальна кімната створена за фінансовою підтримкою Самоврядування району «Будавар» (район №1 міста Будапешт). Організація та оформлення виставки здійснена Літературним музеєм ім. Петефі (Будапешт).


За матеріалами: Новини сьогодні
26-09-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11069

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]