Головна » 2015 » Квітень » 24 » Кінофестиваль на тему урбаністики та екології відбудеться у Славутичі

Кінофестиваль на тему урбаністики та екології відбудеться у Славутичі

З 28 квітня по 3 травня у місті переселенців із зони відчуження Славутичі пройде Другий міжнародний фестиваль кіно та урбаністики "86". Головною подією його стане українська прем’єра документальної стрічки "Російський дятел" за участю режисера Чада Ґарсії, передає Zahid.net.

"Російський дятел" (Russian Woodpecker) — детективна історія про причини Чорнобильської катастрофи. Стрічка перемогла на американському кінофестивалі Sundance у номінації "Найкращий іноземний документальний фільм".

У програмі - 12 документальних фільмів на тему урбаністики, екології та енергетики. Крім того, у Славутичі відбудеться перший показ фільмів-фіналістів конкурсу My Street Films Ukraine. Це короткометражні стрічки про різні міста України, створені людьми, які в них живуть. Переможця конкурсу, якого обере журі у складі почесних гостей "86", чекає поїздка на міжнародний кінофестиваль Open City Doc Fest у Лондоні.

Також до Славутича завітає відома чеська художниця Катержина Шеда. Вона презентуватиме новий проект community art (мистецтва міських спільнот), в основі якого робота з громадою Славутича. А з 28 по 30 квітня у рамках фестивалю пройде урбаністичний тренінг "Соціальне проектування: організація спільнот". Учасники навчатимуться методам покращення простору та комунікації в середині спільноти.

Нагадаємо, з 22 по 26 квітня проходитиме четвертий Київський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів #KISFF2015. Майже дві сотні короткометражних фільмів з усього світу, кіношкола, майстерня допомоги режисерам, майданчик під відкритим небом та два кінотеатри об’єднають цьогорічний фестиваль.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
24-04-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11008

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]