Головна » 2016 » Грудень » 27 » Кіссінджер має запобігти новій холодній війні - Bild

Кіссінджер має запобігти новій холодній війні - Bild

  Дональд Трамп привертає на свій бік зовнішньополітичного важкоатлета, пише Bild. Легендарний екс-міністр закордонних справ Генрі Кіссінджер повинен буде роз'яснити всьому світу суть зовнішньополітичних планів майбутнього президента США, а також розтлумачити, що той має на увазі, натякаючи в Twitter на нові ядерні перегони озброєнь з Росією. За інформацією видання, Кіссінджер фігурує як автор плану з врегулювання ситуації в Україні.

"Кіссінджер, - пише німецький таблоїд, - може стати посередником між Москвою і Вашингтоном. Трамп має намір зблизитися з Кремлем. З чуток, у колишнього держсекретаря надзвичайно тісний зв'язок з шефом Кремля".

"Можливість нової холодної війни, а також нинішня напруженість між Дональдом Трампом і владою КНР роблять досвід Кіссінджера особливо цінним", - зауважують автори публікації.

"Генрі Кіссінджер, - йдеться в публікації, - познайомився з Путіним після падіння Берлінської стіни. Подейкують, то тоді Кіссінджер запитав молодого росіянина про його професійну діяльність. "Я працював у спецслужбах", - нібито відповів колишній співробітник КДБ. Як можна прочитати в біографії Путіна, Кіссінджер відповів на це: "Всі пристойні люди починали в спецслужбах. Я теж".

"Кіссінджер вважає, що примирення з Росією - слушний крок, який допоможе продемонструвати позицію противаги перед обличчям Китаю, що нарощує військову міць. Баланс між Америкою і Росією зміцнить стабільність у світі", - пишуть автори статті.

"Як зазначається в аналітичному документі для західноєвропейських спецслужб, що ґрунтується на інформації з оточення Трампа, майбутній президент прагне до скасування антиросійських санкцій "за порадою Кіссінджера", - повідомляє видання. - Крім того, зовнішньополітичний гуру нібито радить обраному президенту визнати верховенство Росії в колишніх радянських республіках від Бєларусі й України до Грузії і Казахстану. Іншими словами: США можуть визнати російський політичний вплив на території від Польщі і країн Балтії до Ірану, Афганістану і Китаю".

Що стосується України, то тут треба розробити план з політичного й економічного розвитку. Суть ідеї полягає в тому, пояснюють автори, що Росія гарантує безпеку на сході України, поступово відходячи звідти. У відповідь Захід надалі не порушує кримського питання.

"Про те, як тісно Путін пов'язаний з Трампом, свідчить ще один фрагмент з документа, підготовленого для спецслужб: там йдеться, президент Путін міг в будь-який час зв'язатися з Трампом", - передає видання.

Марсель ван Херпен, фахівець з питань Росії з голландського аналітичного фонду Cicero Foundation, так пояснює мотивацію Кіссінджера. "Він реаліст. Для нього найважливіший міжнародний баланс, а не права людини або демократія".

Переклад Inopressa.ru 


За матеріалами: Новини сьогодні
27-12-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1874

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]