Головна » 2019 » Травень » 1 » Кличе на подорож лісовими масивами туристична Міжгірщина

Кличе на подорож лісовими масивами туристична Міжгірщина

Туристична Міжгірщина лісовими масивами кличе на подорож

Подорож українськими Карпатами — новий напрямок поціновувачів модного нині екологічного туризму. Лісівники та туристичні агенції пропонують проїхатися селами Закарпаття і не згадувати про Інтернет, мобільні телефони і телевізори і забутися в зеленому морі.

Кожна туристична фірма організовує насичену колоритну програму, яка об’єднує масу цікавих локацій — від візиту відомих пам’яток архітектури, майстер-класи від народних умільців, екстремальна прогулянка вітроломними ділянками, політ над горами на парапленері, подорож лісом до походу глибоко в гори.

І хоча зелений туризм ще досить молодий вид відпочинку, але він динамічно розвивається. Та й закарпатці все частіше і самі віддають перевагу активному відпочинку на свіжому повітрі розвагам в місті. Сьогодні ми розкажемо Вам про нинішній стан Міжгірського лісового господарства і куди вітер направляє його туристичний флюгер.

Природа, пейзажні краєвиди, флора і фауна, які приваблюють туристів дають поштовх для розбудови туристичних локацій біля лісу та в ньому. А лісівники, будучи в певній мірі прогнозистами, вже направляють флюгер у напрямку розвитку туризму:

«З кожним роком наш край все більше і більше вабить туристів. А ми стараємося йти в ногу з часом і навіть бути в певній мірі прогнозистами, адже туризм — це напрямок, який ще досить молодий на Закарпатті і є куди розвиватися.

Турист, які приїхав на відпочинок до Закарпаття, зокрема в Міжгір’я, неодмінно захоче на власні очі побачити легендарне озеро Синевир, яке розташоване на території Міжгірського району, на висоті 989 метрів над рівнем моря або водоспад Шипіт — один із найкрасивіших в Україні. А лісові розсадники — шкілки, в яких з маленького насіння виростають могутні дерева. Лісівники охоче розкажуть і покажуть кожну локацію і введуть у курс «збереження навколишнього середовища» – каже директор ДП «Міжгірське ЛГ» Іван Барна.

Окрім того, лісівникам є що показати й у лісівничій справі. Так у Вучківському лісництві Міжгірського держлісгоспу, незабаром запрацює унікальний музей історії лісового господарства. Ідея створення музею зародилась завдяки заслуженому лісоводу України Йосипу Лою, який у минулому очолював лісництво та вніс великий внесок у розвиток лісової галузі регіону.

Експонатами музею виступають особисті речі та записи згаданого заслуженого лісовода України Йосипа Лоя. З часом, працівниками держлісгоспу було віднайдено унікальні експонати по лісозаготівлі, таксації та інших приладів якими лісівники користувались в давнину.

Довідково: Державне підприємство «Міжгірське лісове господарство» розташоване на північному сході середньої частини Закарпаття. Загальна площа лісового фонду, який наданий підприємству у постійне користування для ведення лісового господарства та здійснення природоохоронної діяльності, сягає 31513 га. Лісовою рослинністю вкрито 29238 га земель, з яких на площі 11928 га переважають у складі хвойні породи, на 17102 га домінують твердолистяні породи і тільки 208 га займають деревостани з м’яко листяних порід.

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ


За матеріалами: Новини сьогодні
01-05-2019
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1535

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]