Головна » 2013 » Березень » 7 » Коли ж собаки стали друзями людини насправді

Коли ж собаки стали друзями людини насправді

   Коли ж собаки стали друзями людини насправді

До недавнього часу вчені вважали, що собаки були приручені в Північній Америці близько 10 тисяч років тому. Однак на території сучасного Алтайського краю в Росії виявили собачий череп, вік якого оцінюється в 33 тисячі років. При цьому його структура ближче до домашніх собак, ніж до диких вовків, аналіз ДНК також показав велику спорідненість стародавніх собак з собаками сучасності. Це говорить про те, що вже тоді вони швидше за все були приручені людьми.

Раніше останки стародавніх собак були знайдені палеонтологами також на територіях сучасних Німеччини та Китаю, проте у тамтешніх знахідок набагато пізніше походження. Вчені стверджують, що "алтайська собака" відноситься до одного з двох відомих типів домашніх собак, вік яких становить 10 тисяч років і більше.

Фахівці також відзначають, що 33 тисячі років - чималий термін за мірками людського співтовариства. Вважається, що перші організовані спільноти людей виникли всього лише близько 12 тисяч років тому, а значить люди змогли одомашнити перших собак, коли вони ще не сформували стійкі співтовариства соціальної спрямованості.



За матеріалами: Новини сьогодні
07-03-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11342

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]