Головна » 2016 » Лютий » 24 » Колона американської військової техніки зайшла до Польщі

Колона американської військової техніки зайшла до Польщі

У вівторок, 23 лютого, 30 американських  військових транспортних засобів увійшли до польського міста Лодзь.

Про це повідомляє "Польське радіо".

Упродовж кількох годин місцеві мешканці могли зблизька подивитися на американські бойові броньовані машини "Страйкер" (Stryker) та військові автомобілі "Гамві" (Humvee).

Американські військові з 2-го Кавалерійського полку приїхали до Польщі у рамках операції "Нічний лицар" ("Knightrider").

У понеділок військові виїхали з полігону у місті Дравсько-Поморське, звідки з ночівлею у місті Ласк колони військової техніки дісталися Лодзя.

Зупинка у пасажі Шиллера в Лодзі  тривала понад дві години.

Візит американських солдатів – це чергова фаза маневрів у рамках операції "Atlantic Resolve", яку розпочали у квітні 2014 року.

"Метою рейду є демонстрація свободи переміщення військ всередині країн НАТО. „Knightrider" доказує ангажування США у спільну безпеку країн-членів", – сказав командувач компанії 2-го Кавалерійського полку Томас Дункан.

Зустріч лудзян з американськими солдатами перервала акція кількаособової групи проросійської партії "Зміна" ( Zmiana).

"Ми виступаємо проти проатлантичної політики та присутності американських військ в Польщі", – сказав один із протестувальників. Маніфестанти принесли із собою плакат з написом: "США – імперія зла". Під час протесту вони вигукували гасла: "Ні окупації янкі", "Без НАТО, без війн, ми за мир".

З Лодзя колони військового транспорту вирушили на базу у Новій Дембі біля Ряшева. Упродовж двох тижнів там відбуватимуться польського-американські військові маневри.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
24-02-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1971

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]