Головна » 2013 » Січень » 31 » Комета не винна у зникненні північноамериканського племені Кловіс

Комета не винна у зникненні північноамериканського племені Кловіс

Комета не винна у зникненні північноамериканського племені Кловіс
Група вчених з Університету Royal Holloway і центру Sandia National Laboratories висміяла ідею, що комета винна у знищенні північноамериканського племені Кловіс, яке жило в цьому регіоні 13.000 років тому.

Ця теорія отримала більш широку підтримку в минулому році після ідентифікації металевих кульок в декількох місцях, де мешкали люди Кловіс. Ця ідея була також використана для пояснення початку Молодшого-Огуаза, періоду екстремального охолодження, який почався близько 12.900 років тому і став причиною зникнення мамонтів і шаблезубих тигрів.

Однак прямі докази, як відповідних розмірів кратер того періоду часу не були виявлені. Крім того, вчені не знайшли жодних матеріалів або будь-яких інших особливостей впливу у відкладеннях того періоду.

Вчені також виявили, що зразки, представлені в підтримку гіпотези, містили частки сучасних матеріалів, що також спростовує цю теорію.

За словами професора Ендрю Скотта з Royal Holloway, всякий раз, коли вчені знаходять недоліки якої - небудь теорії і доводять її неспроможність, вона з'являється знову з черговими, настільки ж незадовільними аргументами.

За матеріалами: Новини сьогодні
31-01-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11458

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]