Головна » 2013 » Лютий » 8 » Комп'ютери половини українців заражені вірусами

Комп'ютери половини українців заражені вірусами

"Лабораторія Касперського" провела дослідження, яке показало, що за 2012 рік кожен другий українець піддавався кібератакам. Даний показник, за результатами проведеного опитування, вище середньосвітового, який складає біля 35%. У прес-службі компанії заявили про те, що в списку країн, які піддаються найбільшому ризику, Україна посіла 17 сходинку.

Опитуванням, яке було проведене аналітичним агентством "O + K Research" і "Лабораторією Касперського" було встановлено, що від спливаючих вікон і пропозицій встановити фальшивий антивірус страждає близько 62% українців. Рівно половина жителів України при формуванні запиту в пошуковій системі отримували ряд шкідливих посилань. Майже у чверті українських юзерів під час інтернет-шопінгу відбувався редірект на сумнівні сайти, на яких для покупки товару пропонувалося ввести дані своєї банківської карти. Також близько 69% українців страждали від поштового спаму, який містив не лише безпечний контент, але і шкідливі посилання.

У ході даного дослідження було встановлено, що також у зоні ризику знаходилися і смартфони, так як, на відміну від комп'ютерів, на більшості яких встановлено яке - небудь антивірусне ПЗ, українські користувачі воліють не ставити захисні програми на свої гаджети.


За матеріалами: Новини сьогодні
08-02-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11338

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]