Головна » 2013 » Січень » 27 » Компанія Dainese розробляє подушки безпеки для лижників

Компанія Dainese розробляє подушки безпеки для лижників

Компанія Dainese розробляє подушки безпеки для лижників.

Крім виробництва високого класу бронежилетів компанія Dainese також провела останні кілька років, займаючись розробками і інших аксесуарів безпеки - систем подушки безпеки для мотоциклістів. Пару років тому, ця італійська компанія оголосила, що вона вступила в партнерство з Міжнародною федерацією лижного спорту, щоб адаптувати цю систему для використання лижників. Тепер, Dainese оголосила, що вона готує систему безпеки для використання на Зимовій Олімпіаді в Сочі в 2014 році.

Відома як D-Air, мотоциклетна версія цієї технології має форму жилета і носиться поверх іншого одягу байкера, використовуючи три інтегральних акселерометра і гіроскопа, а також блок GPS і вбудований мікропроцесор, який фіксує різкі рухи. Потім він використовує користувальницький алгоритм для визначення небезпеки аварії. У разі небезпеки подушка безпеки активується для захисту шиї водія, плечей і ключиці. Весь процес займає всього 45 мілісекунд.

Однією з проблем при розробці системи було змусити її розрізняти типи різких рухів, які будуть відбуватися при падінні і інші рухи, які є нормальною частиною їзди.

Це стосується і їзди на лижах. Для того, щоб створити базу даних рухів, які є звичайними для лижників, вони провели різні виміри за участю різних лижників. В результаті було отримано новий алгоритм, який, на їхню думку, повинен адекватно захистити від випадкового розгортання, в той же час активуючи захист у разі реального інциденту.

Подушка безпеки більше захищає груди. Додаткові покращення включають в себе зниження загальної маси системи, а також «нові рішення» щодо газових генераторів і газової маршрутизації.

За матеріалами: Новини сьогодні
27-01-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11374

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]