Головна » 2017 » Жовтень » 3 » Контрабандисти на Закарпатті переправляли товар квадрокоптером

Контрабандисти на Закарпатті переправляли товар квадрокоптером

Сьогодні вночі групу реагування від відділу «Ужгород» було задіяно для перевірки повітряного простору та тилових підступів до кордону.

Виявивши ознаки вчинення правопорушення, правоохоронці перевіряли місця можливого зльоту та посадки повітряних цілей у прикордонні. Зазвичай, такі малі літальні апарати використовуються для незаконного переміщення контрабанди через кордон.

Прикордонним нарядом за кілька сотень метрів від кордону виявлено громадянина України, який при собі мав радіостанцію та пристрій нічного бачення. Проте у затриманого при собі не було жодних документів, які б посвідчували його особу.

Згодом, у результаті пошукових заходів на околиці Ужгорода, охоронці кордону виявили місце з ознаками зльоту та посадки безпілотника. Також, спільно з слідчо-оперативною групою Національної поліції біля приватного помешкання знайшли пульт до квадрокоптера, чотири запасні акумуляторні батареї та мішки з сигаретами. Крім того, за допомогою розшукового собаки прикордонники затримали неподалік кордону ще одну особу без документів.

Пізніше, під час огляду місця події правоохоронці виявили мобільний телефон «Samsung» з листуванням з невідомим, можливо, громадянином Словаччини, щодо обміну інформацією з налагодження схеми польотів безпілотника.

Наразі затриманих доставлено на відділу прикордонної служби «Ужгород»,  де складено протокол про адміністративне правопорушення. 3,5 тисячі пачок тютюнових виробів, виявлений пристрій нічного бачення, радіостанція, пульт до квадрокоптера та електронні карти польотів, вилучено Національною поліцією встановленим порядком.

За матеріалами прес-центру Держприкордонслужби України


За матеріалами: Новини сьогодні
03-10-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1892

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]