Головна » 2016 » Серпень » 31 » Контрабандисти на Закарпатті почали перестрілку, є поранені

Контрабандисти на Закарпатті почали перестрілку, є поранені

Конфлікт між двома групами чоловіків через розбірки з контрабандою сигарет на кордоні між Закарпатською областю та Румунією переріс у стрілянину, в результаті поранено чотирьох людей, повідомив голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль.

За його даними, на околиці села Нижня Апша, на автозаправці група жителів Мукачева (в тому числі раніше судимі) намагалися з'ясувати стосунки з жителями Тячівського району, які займаються контрабандою сигарет через "зеленку" з України в Румунію.

За попередніми даними, причина конфлікту полягає в заборгованості за поставлені сигарети, які контрабандисти Тячівського району отримали з Мукачева, проте досі не розрахувалися за них, оскільки втратили товар при переправленні через кордон.

Згідно з інформацією Москаля, спочатку між двома групами виникла перепалка, яка переросла в бійку. Потім один з місцевих витягнув з машини пістолет-кулемет і відкрив безладний вогонь по приїжджих. Всього було випущено більш як 20 куль.

"В результаті четверо чоловіків з Мукачева віком від 22 до 36 років отримали вогнепальні поранення різного ступеня тяжкості. Всі вони зараз перебувають в лікарні, стан одного оцінюється як важкий", - йдеться в повідомленні.

Відразу ж після стрілянини було піднято на ноги весь особовий склад закарпатської поліції, включаючи спецназівців, виставлені мобільні пости в районі Хуста і Тячева. Попередньо, в розбірках брали участь до 10 осіб.

Коментуючи інцидент, Москаль зазначив, що ситуацію з контрабандою погіршує незадовільна робота як українських, так і румунських прикордонників, які охороняють "зелений кордон" на цій ділянці і намагаються заробити на сигаретах.

За його словами, управління Національної поліції в Закарпатській області дано доручення в стислі терміни затримати всіх учасників стрільби. "Один з представників "Тячівської групи" - чинний депутат Тячівської районної ради від "Єдиного центру", - вказав Москаль.

Раніше Москаль заявив про створення зон тимчасового митного контролю на двох перевалах при в'їзді на Закарпаття для ефективнішої боротьби з контрабандою. Також Москаль намагався піти у відставку через труднощі в боротьбі із "сигаретною мафією".


За матеріалами: Новини сьогодні
31-08-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1930

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]