Головна » 2015 » Червень » 8 » Контрабандний вантаж з італійською косметикою закарпатські митники затримали

Контрабандний вантаж з італійською косметикою закарпатські митники затримали

Один українець на прохання іншого хотів завезти в Україну тональні, сонцезахисні креми для обличчя та губні помади різних торгових марок з Італії. Громадянин не заявив за встановленою формою точні  відомості про переміщувані ним через митний кордон України товари, кількістю 320 штук, які підлягають обов’язковому письмовому декларуванню. Його дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого статтею 472 Митного кодексу України – недекларування товарів, транспортних засобів комерційного призначення.

Перетнути державний кордон з косметикою громадянин намагався на митному посту «Тиса» Закарпатської митниці ДФС. Обравши для проходження митного контролю «червоний коридор», заповнив митну декларацію, в якій вказав паспортні дані та відомості про наявність у нього багажу з особистими речами. При усному опитуванні підтвердив всі ці відомості та заперечив наявність будь-яких інших товарів, в тому числі таких, що підлягають оподаткуванню, - зазначили у відділі комунікацій ГУ ДФС України в Закарпатській області.

Проте митному контролю підлягають усі товари, транспортні засоби комерційного призначення, які переміщуються через митний кордон України.

В ході митного контролю авто та речей українця, окрім заявлених місць багажу з особистими речами, було виявлено не вказані в митній декларації та не заявлені при усному опитуванні косметичні засоби для жінок, різних торгових марок. Товар знаходився у двох картонних коробках. Доступ до виявленого нічим не ускладнювався.

Вартість вилученого товару потребує додаткової оцінки із залученням спеціаліста-експерта.

Наразі складено протокол про порушення митних правил, а товари, що є безпосередніми предметами порушення митних правил, – вилучено.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
08-06-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11043

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]