Головна » 2014 » Червень » 28 » Коваль: якщо терористи не складуть зброю, ми будемо знищувати їх

Коваль: якщо терористи не складуть зброю, ми будемо знищувати їх

Українська армія готова знищувати терористів, якщо вони не складуть зброю. Про це в.о. міністра оборони Михайло Коваль заявив, відповідаючи на запитання, як діятимуть силовики після завершення режиму перемир’я, продовженого до вечора 30 червня, передає УНІАН.

Коваль зауважив, що рішення щодо дій військовослужбовців прийматиме верховний головнокомандувач Збройних сил, але українська армія готова знищувати терористів.

"Кожна людина знає, що хиткий мир краще, ніж добра війна. Збройні сили готові виконати будь-яке завдання, які покладе на нас головнокомандувач і наш український народ. І якщо буде така команда, не буде мирного виходу, ми будемо знищувати бойовиків по повній програмі", - сказав він.

Крім того, у Раді національної безпеки та оборони заявляють, що влада швидко ухвалить рішення про нейтралізацію бойовиків на сході України, якщо вони порушать режим перемир`я, продовжений до вечора 30 червня. Про це сьогодні на брифінгу в Києві повідомив речник інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко.

За його словами, у рішенні за підсумками засідання 27 червня президента України з членами РНБО та керівниками силових відомств, визначено чіткий перелік дій, якщо не будуть виконуватися умови перемир`я.

Як зазначив Лисенко, у такому випадку Україна залишає за собою право перервати перемир`я, терміново скликати засідання РНБО, керівників силових відомств і прийняти рішення про застосування сили проти бойовиків.

Нагадаємо, 20 червня президент Петро Порошенко віддав наказ про припинення бойових дій на сході України.

23 червня у Донецькій обласній державній адміністрації відбулися консультації між представниками України, ОБСЄ, самопроголошених Донецької та Луганської "народних республік" та Російської Федерації. Сепаратисти погодилися на відповідне припинення вогню до часу, зазначеного президентом України, - 27 червня.

25 червня бойовики, всупереч власним обіцянкам дотримуватися режиму припинення вогню, збили гелікоптер Збройних Сил України і спричинили смерть дев’яти людей. Крім того, внаслідок мінометного обстрілу бойовиками сил антитерористичної операції (АТО) на Донбасі загинули двоє, поранено ще трьох вояків.

Після чого Порошенко віддав наказ керівникам силових структур без вагань відкривати вогонь у відповідь на атаки терористів, спрямовані проти українських силовиків, і не виключив дострокового скасування перемир'я.

27 червня у Донецьку відбулися консультації між керівництвом так званої "ДНР", представниками самопроголошеної "Луганської народної республіки", послом Росії в Україні Михайлом Зурабовим, Віктором Медведчуком, місією ОБСЄ, а також Леонідом Кучмою, який представляє Київ.

Керівництво самопроголошеної "Донецької народної республіки" висловило готовність приєднатися до подовження режиму припинення вогню.

Пізно увечері 27 червня Порошенко на підставі рішення Ради національної безпеки і оборони продовжив режим незастосування сили до 22.00 понеділка, 30 червня.

За час реалізації мирного плану, оголошеного президентом України, від дій самопроголошених "ДНР" та "ЛНР" загинули щонайменше 20 українських силовиків, заявив голова МВС Арсен Аваков.


За матеріалами: Новини сьогодні
28-06-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11136

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]