Головна » 2014 » Січень » 4 » Кредитори IDB проголосували проти Дакнкнера, віддавши перевагу аргентинському єврею, а не українському

Кредитори IDB проголосували проти Дакнкнера, віддавши перевагу аргентинському єврею, а не українському

Під час останнього голосування власники облігацій холдингу IDB мали визначитися з пропозиціями щодо реструктуризації багатомільярдної заборгованості. На порядок денний було внесено пропозиції поточного власника IDB Нохі Данкнер спільно з українським бізнесменом єврейського походження, екс-депутатом Ради Олександром Грановським, і аргентинського мільярдера єврейського походження Едуардо Ельштейна спільно з ізраїльським бізнесменом Моті Бен - Моше.

За підсумками голосування, результати якого підраховувалися під наглядом суду, більше 75% власників облігацій віддали свій голос на користь пропозиції Ельштейна - Бен-Моше. Банк "Леумі" у першому колі голосування прийняв рішення утриматися, а в другому колі підтримав пропозицію Ельштейна.

Цікаво, що крім боргу IDB, банку "Леумі" належать борги приватної компанії Данкнер "Гандан" у розмірі кількох сотень мільйонів шекелів. Єдиною заставою під ці борги є акції IDB, яких Данкнер, з високим ступенем ймовірності, позбудеться.

Банк Credit Suisse проголосував за пропозицію Данкнер - Грановського, однак, за оцінками фахівців, його голос не буде зарахований через серйозний конфлікт інтересів.

Таким чином, десятирічному контролю Нохі Данкнера над одним з найбільших ізраїльських холдингів, швидше за все покладено край. Рішення про затвердження результатів голосування повинен ухвалити суд в найближчим часом. Однак Данкнер не має наміру здаватися і, швидше за все, перш ніж Ельштейна вдасться отримати контроль над IDB, його чекає серія судових розглядів і апеляцій.

Борги холдингу власникам облігацій складають на даний момент 1,9 мільярда шекелів. Прийняття пропозиції Ельштейна - Бен-Моше дозволяє кредиторам отримати близько 70% боргу. Ще 280 мільйонів шекелів холдинг винен банкам "Леумі" і Credit Suisse.


За матеріалами: Новини сьогодні
04-01-2014
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 11169

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]