Головна » 2014 » Березень » 27 » Le Temps. Сім українських екстремістів підлягають ліквідації

Le Temps. Сім українських екстремістів підлягають ліквідації

25 березня в українському місті Рівне вбили одного з лідерів "Правого сектору" Олександр Музичка, також відомого як Сашко Білий. Кореспонденту Le Temps Борису Мабіяру вдалося взяти інтерв'ю у Ігоря Мазура, лідера київської філії ультраправої організації, побратима Музичка.

"Ще й товариша по зброї, - додає до своєї характеристики співрозмовник видання. - Ми разом були в Чечні, на боці повстанців. Він - у прес-службі, а я відповідав за безпеку іноземних журналістів під час війни проти російської армії, в 1995 році".

Мазур бачить у вбивстві Музичка руку їхнього давнього ворога - Росії: "Два тижні тому Путін офіційно затвердив список із семи членів "Правого сектору", розшукуваних правосуддям за злочини в Чечні. Я також потрапив до списку, разом з нашим керівником Дмитром Ярошем. Сашко теж там був. Ми ті, кого треба ліквідувати, нові вороги суспільства".

Що ж це за організація "Правий сектор" і кому треба нападати на її учасників? - намагається зрозуміти автор статті. На відміну від інших підрозділів, об'єднаних загальною назвою "бригади самооборони", "Правий сектор" обстоює таємність. Достеменна чисельність його учасників невідома. "Двадцять тисяч - і всі бійці", - стверджує Мазур. За іншими даними, активних учасників у "Правого сектору" не більше як дві тисячі.

Ігор Мазур зі сміхом спростовує звинувачення в антисемітизмі і неонацизмі. "Серед нас є євреї і мусульмани, - каже він. - Ми віддалилися від екстремістів". Однак, за його словами, київський уряд постійно влаштовує провокації, звинувачуючи їх у кожній намальованій свастиці, щоб позбутися незручної сили. "Ми нагадуємо владі про її зобов'язання. Ми найрішучіші на Майдані: виступаємо за жорстку політику щодо Росії в Криму. І проти корупції. Все це дратує", - пояснює активіст.

Останні опитування показали, що зареєстрований 22 березня як політична партія "Правий сектор" має слабку електоральну вагу (його рейтинг нижче 3%), проте він все одно заважає. Передусім - уряду, який намагається утвердити свій авторитет, а також партії "Свобода", чий електорат він переманює.

Росія ж, навпаки, не зацікавлена ​​в припиненні діяльності праворадикалів: у такому випадку вона втратить головне виправдання своїх дій. "Вони хочуть нас спровокувати, змусити нас відповісти і знайти привід для нового вторгнення", - цитує Мазура Мабіяр. "І це цілком може вийти, тому що "Правий сектор" щосили чистить зброю", - повідомляє кореспондент. Минулого тижня Мазур святкував 41-й день народження. Друг подарував йому гранату. "Щоб я не здався живим", - пояснив сенс подарунка іменинник.

Переклад InoPressa

 


За матеріалами: Новини сьогодні
27-03-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11140

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]