Головна » 2015 » Серпень » 29 » Лідери Німеччини, Франції та РФ поговорили про Донбас

Лідери Німеччини, Франції та РФ поговорили про Донбас

Лідери Росії, Німеччини та Франції відзначили ключову роль ОБСЄ у врегулюванні конфлікту на сході України, а також необхідність відводу важкого озброєння від лінії зіткнення. Як повідомляє уряд Німеччини, про це йшлося в ході телефонної розмови 29 серпня 2015 року між канцлером ФРН Ангелою Меркель, президентом Франції Франсуа Олландом і президентом РФ Володимиром Путіним, передає "Інтерфакс-Україна" з посиланням на офіційну заяву німецького федерального уряду.

"Припинення вогню повинне супроводжуватися відведенням важкого озброєння, в тому числі калібром менше 100 міліметрів", - йдеться у документі.

"Сторони підтвердили прихильність імплементації Мінських угод і проявили єдність щодо того, що Мінські домовленості є основою для поліпшення ситуації на Донбасі", - наголошується у повідомленні.

При цьому сторони дійшли угоди про важливість проведення в майбутньому зустрічі "нормандської четвірки".

"Партнери по переговорах підкреслили готовність до роботи над виконанням Мінських домовленостей в рамках "нормандської четвірки" і спільно з президентом України", - йдеться у заяві.

Путін: зміни до Конституції України слід узгоджувати з Донецьком й Луганськом

В свою чергу Путін заявив, що в Україні важливо проведення конституційної реформи, яке погоджено з так званими "ДНР" і "ЛНР".

Про це Путін заявив 29 серпня під час телефонної розмови з Меркель і Олландом, повідомляє прес-служба Кремля.

Наголошується, що Меркель і Олланд поінформували Путіна про підсумки їх недавньої зустрічі в Берліні з президентом України Петром Порошенком.

"Лідери трьох країн обговорили ситуацію на південному сході України та хід реалізації Мінських домовленостей, у тому числі з урахуванням засідань Контактної групи і її робочих підгруп, що відбулися 26-27 серпня у Мінську", - вказано у повідомленні.

"Президент Росії підтвердив безальтернативність політичного врегулювання конфлікту на основі повної реалізації Мінських домовленостей, важливість проведення на Україні конституційної реформи, погодженої з Донецьком і Луганськом", - повідомили у прес-службі Кремля.

Також наголошується, що Путін "висловив стурбованість обстрілами населених пунктів Донбасу, які тривають, нарощуванням збройних сил України уздовж розмежувальної лінії".

При цьому Путін підкреслив "необхідність налагодження прямого діалогу між Києвом і представниками (бойовиками - ред.) Донецька і Луганська, а також зняття фінансово-економічної блокади з Донбасу".

"У ході бесіди відбувся обмін думками з питань, пов'язаних з проведенням восени 2015 місцевих виборів в регіонах України. Обговорено також основні аспекти подальшої роботи в рамках "нормандського формату", включаючи переговори міністрів закордонних справ і підготовку до нової зустрічі на вищому рівні", - повідомили у Кремлі.

Як вже повідомлялося, раніше Порошенко наголосив, що єдиний, хто проти змін до Конституції України - то це Путін.

"Хто перший проти наших змін до Конституції? Путін. Росія. Вона хоче, щоб ми з нею узгоджували, як нам робити децентралізацію. Вибачте, я не дозволю, щоб Конституція писалася ззовні", - заявив Порошенко  29 серпня.

"Якщо зміни не подобаються Росії, значить, ми йдемо правильним шляхом", - підкреслив президент України. 


За матеріалами: Новини сьогодні
29-08-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11102

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]