Головна » 2013 » Лютий » 18 » Лікар зцілює незагойні рани за допомогою ... цукру-піску

Лікар зцілює незагойні рани за допомогою ... цукру-піску

  Лікар зцілює незагойні рани за допомогою ... цукру-піску

Хоча уродженець африканської країни Зімбабве отримав медичну освіту і є дипломованим лікарем, він використовує в своїй практиці метод, якому навчив його батько - народний цілитель. Мозес Муранду «посипає» рани пацієнтів цукром.

Незважаючи на неоднозначне ставлення багатьох колег, метод лікування погано загоюючих ран (зокрема, «діабетичної стопи») за допомогою цукру-піску зараз проходить клінічні випробування відразу в 3-х клініках Сполученого Королівства.

Цей метод привіз із собою до Великобританії, однієї з найбільш «просунутих» в плані медичної науки західних країн, Мозес Муранду (Moses Murandu). Дитинство Мозеса пройшло в зімбабвійському селі, де він неодноразово спостерігав, як його батько посипав цукровим піском рани односельців, які зверталися до цілителя за допомогою.

Муранду викладає на медичному факультеті університету англійського міста Вулвергемптон (University of Wolverhampton) і одночасно працює лікарем в університетській клініці.

Мозес стверджує, що мистецтво лікування не загоюються ран за допомогою цукру було відомо ще його прадіду і передається в їхньому роду з покоління в покоління.

«Я виріс в дуже маленькому селі на півдні Африки. Сучасні ліки були значною мірою недоступні і люди лікувалися народними засобами », - згадує він.

Переїхавши до Англії і приступивши до роботи, він був дуже здивований, дізнавшись, що навіть найдосвідченіші фахівці з місцевих лікарів ніколи не чули про такий метод лікування ран.

Мозес пояснює, що бактерії для нормальної життєдіяльності потребують не тільки  поживних речовин, але і у води. Цукор-пісок має високу гігроскопічність - він вбирає воду з рани у великих кількостях: в результаті зростання бактерій сповільнюється, і вони гинуть.

Лікар вже успішно зцілив 35 пацієнтів, у яких не вдавалося досягти успіху в лікуванні незагоюючих ран навіть за допомогою самих сильних антибіотиків.


За матеріалами: Новини сьогодні
18-02-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11369

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]