Головна » 2017 » Січень » 17 » Літак Путіна зазнав пошкодження - ЗМІ

Літак Путіна зазнав пошкодження - ЗМІ

Літак Іл-96-300 спеціального льотного загону (СЛЗ) Росія, що обслуговує перших осіб держави, в тому числі президента Володимира Путіна, зазнав пошкодження і потребує ремонту, пишуть російські "Известия".

За інформацією сайту russianplanes.net, даний літак вперше піднявся в повітря в 2012 році, останній політ зробив 9 грудня 2016 року.

В Іл-96 є вм'ятини на обшивці шостої секції передкрилка у лівій площині крила, а також пошкодження на обшивці носка кінцевого обтічника у правій частині стабілізатора. Максимальна ціна контракту на ремонт борту становить 80 мільйонів рублів.

Як зазначає видання, зазначений літак нерідко використовують під час зарубіжних поїздок Путіна. Зокрема, цим бортом він літав у жовтні 2016 року до Берліна на переговори глав держав нормандської четвірки.

В управлінні справами президента РФ відмовилися розкривати обставини події, зазначивши, що подібні інциденти трапляються в практиці як приватних, так і державних авіаперевізників.

Прес-секретар президента Дмитро Пєсков запевнив, що ремонт лайнера не позначиться на графіку Путіна.

"Це ніяк не вплине. Є резервний літак", - сказав він.

Нагадаємо, в 2015 році Росія вперше опинилася на другій сходинці в рейтингу країн з найбільшою кількістю авіакатастроф. За даними ресурсу з авіаційної безпеки Aviation Safety Network, який відстежує випадки авіакатастроф, протягом останніх 70 років у Росії сталося 360 авіакатастроф, в яких загинуло 7 298 осіб.

Перше місце в списку посіли США, де з 1945 року трапилося 788 авіакатастроф, в якій загинуло понад 10 тисяч осіб. На третьому місці опинилася Бразилія, в якій сталося 185 авіакатастроф.


За матеріалами: Новини сьогодні
17-01-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1975

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]