Головна » 2016 » Липень » 24 » Літо у Грузії: чим зайнятися туристу

Літо у Грузії: чим зайнятися туристу

Літо у Грузії: чим зайнятися туристу

Грузія — настільки  гостинна країна, що відпочинок тут не може бути невдалим. Але переважна більшість туристів, що звикли до турецьких та єгипетських курортів, мало що знають про відпочинок у Грузії. А в цій країні є чим зайнятися туристу. Тури в Грузію на 2016 рік на сайті http://turne.travel/ua-uk/tour/gruziya/ ви можете подивитися уже зараз. А поки що більш детальна інформація про відпочинок у Грузії.

На вас чекають комфортні морські курорти.

Що не кажи, а Грузія — країна чорноморського відпочинку. Її морські курорти були відомими у країнах східної Європи ще 35 років тому. Ось лише найвідоміші грузинські морські курорти:

  1. Кобулеті — невелике курортне містечко, що знаходиться недалеко від Батумі. Курорт пропонує декілька здравниць, джерела з мінеральною водою. Навіть повітря в Кобулеті має лікувальні властивості. Інфраструктура курорту постійно і стрімко розвивається, курорт забудовується. Зараз можна сміло стверджувати, що у Кобулеті варто їхати відпочивати. Ціни на тури в Кобулеті в липні коливаються близько 10 тис. грн з однієї людини.
  2. Урекі — на цьому курорті знаходиться один з кращих пляжів у Грузії. Загальна довжина піщаного пляжу становить близько 5 км. 7 днів влітку на курорті, наприклад, в готелі TBILISI, 4* буде коштувати 13 тис. грн.
  3. Батумі – легендарний грузинський курорт. Зараз тут працює більш ніж 160 готелів, та курорт все ще розвивається і вдосконалюється. Чудовий пляж міста оточений евкаліптовими лісами. В Батумі і море, і повітря, і мінеральні води наділені цілющими властивостями. 6 ночей у Батумі в тризірковому готелі зі сніданками буде коштувати майже 11 тис. грн.
  4. Сарпі і Гоніо  можна вважати молодими, дорогими і фешенебельними курортами Грузії. Тут на туриста чекає маса задоволень європейського масштабу. Це чудова нагода розкішно відпочити на Чорному морі. Тур на 7 днів в готель 3* зі сніданком буде коштувати 12 тис. грн.
  5. Анаклія – молодий курорт, що вже гучно про себе заявив. Вся справа в тому, що пляжі в Анаклії вкриті магнетитовим піском. Такий пісок гарно впливає на роботу серця, на стан шкіри, опорно-рухового апарату та нервової системи. Тур на тиждень в Анаклію в тризірковий готель зі сніданками приблизно буде коштувати 16 тис. грн.

Грузія — чудове місце для гастротуризму.

Неможливо відвідати Грузію і не скоштувати відомого грузинського вина. Слід пам’ятати, що все вино ви за одну подорож не продегустуєте, а от шкоди своєму організмові можете завдати. Тому міра – головне правило грузинського застілля.

Їжа для грузин — це мистецтво, засноване на традиціях та спілкуванні. Неможливо одразу пізнати грузинську кухню, тому що в кожному регіоні є свої відмінності.

У Тбілісі ви зможете навчитися пекти справжній грузинський хліб, готувати хачапурі, лобіані і мчаді. В місті Мцхета в старому грузинському винному погребі вам запропонують посмакувати грузинським вином чи коньяком. В Кахетії слід навчитися готувати блюда кахетинської кухні: хінкалі, мцваді, хашламу, хаши і багато інших.

В Грузії є багато можливостей для активного відпочинку.

Багато туристів відправляються у Грузію за адреналіном і новими враженнями. І перше, що спадає на думку, це гірський туризм. Звичайно, мова йде не про альпінізм, тому що для нього потрібна спеціальна підготовка та фізичний стан (хоча професійні альпіністи теж їздять у Грузію на тренування та змагання). Та якщо ви новачок у горах, але фізично здорові і витривалі, вам слід відправитися у піший або велосипедний похід у гори. Найбільш популярними для гірських походів є район Сванетія, сходження на Казбек  (5033 м). Активним туристам подобається маршрут Хевсуреті — Хеві. Гірська область Сванетія також їх приваблює.

В Грузії набув широкої популярності рафтинг. В такий сплав можна відправитися на один день, а можна взяти і кількаденний рафтинговий тур. Для новачків у цьому виді спорту радять райони  Ріоні та Цхенисцкалі. Досить часто рафтинг у Грузії поєднує екскурсії по старовинним містам. За один день туристи можуть пройти шлях довжиною 12-15 км вниз за течією. Більші відстані під силу тільки тренованим туристам.

Екстремальний туризм дає позитивний результат не лише для фізичного стану. В першу чергу такі емоції потрібні для нашого психічного здоров’я та рівноваги. Енергія, якою заряджається людина, що змогла осилити свій страх, переступила фізичний біль, але все ж таки сплавилася річкою, ще довго буде давати наснаги, щоб долати перешкоди.

До Грузії їдуть оглянути пам’ятки історії та релігії.

В Грузії ви можете побачити храм в Бетлемській печері, один з найдавніших християнських храмів, що знаходиться вище 4 км над рівнем моря. Раніше в цих печерах був розташований чоловічий монастир. А ще відомо, що в Бетлемській печері були сховані скарби цариці Тамари.

Грузія — чудова країна. Її мешканці гостинні та веселі, кухня — смачна і п’янка, а краєвиди захоплюючі


За матеріалами: Новини сьогодні
24-07-2016
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 11499

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]