Головна » 2015 » Лютий » 19 » Литовські дипломати передали сучасні реанімобілі для бійців АТО. ВІДЕО

Литовські дипломати передали сучасні реанімобілі для бійців АТО. ВІДЕО

Сьогодні, 19 лютого, у Києві на території посольства Литви українським волонтерам передали два реанімобілі, придбані бізнесменами цієї прибалтійської країни спеціально для вояків АТО.

Про це повідомляє репортер ZIK-Стрім Максим Осовський

Як розповів колишній командир відділення другої роти батальйону "Айдар" Євген Дикий, спецавтомобілі для надання медичної допомоги пораненим бійцям АТО придбали литовські підприємці, які в такий спосіб бажають допомогти Україні. Надалі вони планують придбати ще близько десяти таких реанімобілів. Машини не нові, 2009 року випуску, але у доброму стані. Ремонт та переоснащення спецтранспорту також оплатили литовці.

«Машини поїдуть у Луганську область. Одна з них обслуговуватиме медичну частину у місті Щастя, яка є базовою для батальйону «Айдар», але обслуговує також інші підрозділи, які там дислокуються. Друга - поїде у Сватове, де розташований мобільний госпіталь Збройних сил України», - розповів Євген Дикий.

За словами заступника начальника медичної служби добровольчого батальйону «Айдар» Владислава Зборовського, раніше евакуювати поранених доводилося на старих радянських машинах, в яких неможливо було надати якісну медичну допомогу. Тому подарунок литовських бізнесменів виявився дуже доречним.

«Цими реанімобілями можна перевозити важкопоранених на далекі відстані, вони комфортні, мають м’яку підвіску, яка надає тихої ходи машині, щоб не травмувати пацієнта під час транспортування. До того ж тут є сучасне медичне обладнання – дефібрилятори, апарати штучної вентиляції легенів тощо», - повідомив Владислав Зборовський.

За словами волонтерів, одна з автівок уже сьогодні вирушить до Харкова, де проведуть її технічний огляд і при необхідності дрібний ремонт. Другий реанімобіль доукомплектують у Києві та відправлять на Луганщину найближчим часом.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
19-02-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11086

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]