Головна » 2016 » Червень » 4 » Луценко мені не кум, а син - не майбутній президент - Порошенко

Луценко мені не кум, а син - не майбутній президент - Порошенко

  Президент Петро Порошенко стверджує, що його родинні та близькі зв'язки з низкою нинішніх політиків не свідчать про клановість та кумівство.

Про це він заявив під час прес-конференції у п'ятницю 3 червня, коментуючи паралелі між нинішньою політичною верхівкою та "сім'єю" часів Віктора Януковича і "любих друзів" часів Віктора Ющенка, пише "Українська правда".

Порошенко запевнив, що його син, депутат Ради від БПП Олексій переміг на мажоритарному окрузі "чесно і переконливо".

Він розповів, що така практика є нормальною у світі, зокрема, навівши приклади прем'єрів Канади та Японії, чиї батьки також були прем'єрами цих країн.

"На відміну від когось іншого він переміг чесно і переконливо на мажоритарному окрузі. Чи є це якимось винятком у європейській або світовій політиці? Я пошкодую потім, що сказав, але ладно: я зустрічався з прем'єр-міністром Канади Трюдо (Джастіном Трюдо), він син прем'єр-міністра Канади, я зустрічався з прем'єр-міністром Японії Абе (Сіндзо Абе), він син прем'єр-міністра Японії. І я цей список можу продовжувати", - сказав Порошенко та запевнив, що його син не планує йти в прем'єри чи президенти і виразив сумнів, що він захоче ще раз йти в депутати.

"Але він самостійна, відповідальна, доросла людина. А чим він відрізняється від дітей інших (політиків) – вам оцінювати", – додав він.

Порошенко також заперечив, що генпрокурор Юрій Луценко є його кумом.

За його словами, Луценко й дружина Порошенка Марина хрестили дитину чинного міністра інформполітики Юрія Стеця. Президент наголосив, що Стець не хрестив своєї дитини два роки, очікуючи на вихід Луценка з в'язниці.

Також президент висловив задоволення роботою Луценка на посаді генпрокурора.

"Є претензії до Луценка як до генпрокурора? Висловлюйте. Але я вважаю, що ситуація в Генпрокуратурі за тиждень кардинально змінилася. У тому числі кадрові призначення пана Луценка, яких я не погоджував і не знаю, але мене вони влаштовують і прийнятні для мене. І цим ми відрізняємося, власне кажучи", – сказав він.

Додамо, що колишній генеральний прокурор України Віктор Шокін, за інформацією з відкритих джерел, - кум Петра Порошенка.


За матеріалами: Новини сьогодні
04-06-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1961

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]