Головна » 2016 » Грудень » 2 » Луценко розповів, коли почнеться заочний суд над Януковичем. ВІДЕО

Луценко розповів, коли почнеться заочний суд над Януковичем. ВІДЕО

Генеральний прокурор України Юрій Луценко припускає, що у першому кварталі 2017 року український суд почне заочно судити екс-президента України Віктора Януковича за державну зраду. Про це він повідомив у програмі "Право на владу" на телеканалі "1+1".

"Ця справа є найбільш перспективною, в ній буде невелика кількість документів. Справа про державну зраду Януковича в найближчий час отримає декілька важливих слідчих дій і перекваліфікується в обвинувальний акт, який буде так само заочно вручено Януковичу та його захисту", - заявив він.

"Янукович обвинувачується в державній зраді в тому ж кримінальному провадженні, в якому військова прокуратура підозрює міністра оборони РФ Шойгу та 20 генералів російських збройних сил – у веденні агресивної війни, яка зашкодила суверенітету та територіальній цілісності України", - додав генпрокурор.

"Янукович сам підписав листа з проханням ввести на територію нашої країни контингент російських збройних сил, про що оголосив представник Росії в ООН Чуркін на весь світ. Зараз ми отримаємо стенограму з ООН, ми отримаємо покази свідків зачитування цього листа, і на цьому скомплектована справа з підозри перейде в обвинувачення. Якщо у справі буде не більш як 10-20 томів, я думаю, що це буде приблизно так, то вже в першому кварталі (наступного року – ред.) український суд у встановленому законом порядку заочно зможе приступити до розгляду цієї справи", - розповів Луценко.

Як повідомлялось, 28 листопада у Святошинському райсуді Києва в режимі відеозв’язку з Ростовом відбувся допит Януковича як свідка у справі п`ятьох екс-"беркутівців", обвинувачуваних у розстрілі активістів Майдану в лютому 2014 року.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко під час перерви в засіданні суду зачитав екс-президентові повідомлення про підозру у вчиненні державної зради, пособництві представникам влади РФ в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України, та веденні агресивної війни, тобто злочинів, передбачених ч.1 ст.111, ч.5 ст.27, ч.3 ст.110, ч.2 ст.437 Кримінального кодексу України.

Також екс-президент обвинувачується у розкраданні бюджетних коштів та інших злочинах.

29 листопада на офіційному сайті Генпрокуратури опубліковано повістку про виклик Януковича на допит як підозрюваного у державній зраді. Його просять з’явитися на 10.00 5 та 9 грудня до начальника слідчого відділу Головної військової прокуратури ГПУ для участі в допиті.

Луценко анонсує на початку наступного року передачу в суд справи щодо Єфремова

Генеральний прокурор України Юрій Луценко анонсує на початку наступного року передачу в суд справи щодо колишнього народного депутата VII скликання, лідера фракції Партії регіонів Олександра Єфремова.

"Можу сказати, що Єфремов, який підозрюється у зазіханні на територіальну цілісність... Справа піде в суд на початку наступного року, і я впевнений, що суд дасть справедливу оцінку тому, хто відчинив двері війни. Це для мене також дуже серйозна справа. Ближче тижня йому нададуть матеріали для ознайомлення, відразу після закінчення (ознайомлення - ред.) матеріали підуть в суд", - заявив він.

1 серпня Печерський райсуд Києва ухвалив рішення заарештувати екс-депутата на 2 місяці без права внесення застави. 27 вересня Печерський суд продовжив термін перебування Єфремова під вартою ще на 60 діб.

24 листопада Печерський районний суд ще раз подовжив йому термін тримання під вартою на 60 діб, до 22 січня 2017 року.

Єфремова підозрюють у вчиненні умисних дій з метою зміни кордонів України, у причетності до створення терористичної організації "ЛНР" та заволодінні майном "Луганськвугілля".


За матеріалами: Новини сьогодні
02-12-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1871

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]