Головна » 2016 » Серпень » 3 » Мадуро призначив головою МВС Венесуели генерал-майора, звинуваченого США в наркоторгівлі

Мадуро призначив головою МВС Венесуели генерал-майора, звинуваченого США в наркоторгівлі

Менше, ніж через добу після того, як стало відомо про пред'явлення звинувачень у незаконному обороті наркотиків, які прокуратура Нью-Йорка висунула проти венесуельських чиновників, президент Венесуели Ніколас Мадуро призначив одного з них, генерал-майора Нестора Раверола, міністром внутрішніх справ і юстиції країни.

"Я висловлюю свою солідарність з цим офіцером і його сім'єю, які були атаковані Сполученими Штатами", - наводить El Pais заяву венесуельського лідера, зроблену пізно увечері 2 серпня під час щотижневого шоу "У контакті з Мадуро", пише інформаційний ресурс Полтавщини exo.in.ua.

Раверол до початку липня був командувачем Національної гвардії, місяць тому він пішов у відпустку. Цей офіцер був останнім міністром внутрішніх справ в уряді Уго Чавеса і в минулому очолював Національне управління по боротьбі з наркотиками. За словами Мадуро, в обох посадах Раверол "побив світовий рекорд із захоплення наркобаронів." Президент Венесуели припустив, що цей факт спровокував звинувачення з боку американської влади. El Pais розцінює кадрове рішення Мадуро як "провокаційне".

Нестор Раверол і Едільберто Моліна, які були керівником і заступником директора Національного управління по боротьбі з наркотиками Венесуели, підозрюються в отриманні хабарів від картелів в обмін на інформацію про облави і поліцейські операції. За даними Reuters, чиновників також звинувачують у звільненні підозрюваних у торгівлі людьми та незаконному знятті арешту з конфіскованих грошей і наркотиків. В даний час Моліна є військовим аташе Венесуели в Берліні. Про початок розслідування щодо Раверола і Моліни стало відомо в грудні минулого року.

Одночасно Ніколас Мадуро здійснив низку перестановок в економічному блоці уряду. Звільнений з посади міністра внутрішніх справ Густаво Госналес Лопес призначений на одну з керівних посад в венесуельської розвідці.


За матеріалами: Новини сьогодні
03-08-2016
nowyny.com/
Додав: gucul
Коментарі: 0
Переглядів: 11068

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]