Головна » 2017 » Квітень » 4 » Магера - список членів ЦВК, поданий президентом, слід доопрацювати

Магера - список членів ЦВК, поданий президентом, слід доопрацювати

Список членів ЦВК, запропонований Порошенком, вже не відповідає сьогоднішнім реаліям, адже включає лише 11 кандидатур, тоді як терміни повноважень завершилися у 13-ти членів ЦВК.

Коли саме відбудеться ротація членів Центральної виборчої комісії – сказати складно, зазначив в інтерв'ю для сайту "24" заступник голови ЦВК Андрій Магера.

Зазначимо, майже рік тому президент України представив список з 11 осіб, що мали змінити на посаді тих представників Центрвиборчкому, чия каденція добігла кінця. Проте парламент його не затвердив.

"Є подані президентом кандидатури і є не ухвалене парламентом рішення з приводу цих кандидатур. Зараз цілком очевидно, що подання президента має бути уточнене, бо спочатку воно стосувалося одинадцятьох членів ЦВК, а зараз вже з’явився тринадцятий наш колега, в якого вийшов семирічний термін повноважень. Тобто звинувачувати у зволіканні лише Верховну Раду не варто. Тут має бути вироблено спільне рішення парламенту та президента", – говорить Магера.

На його думку, новий склад ЦВК має бути побудований за двома важливими принципами. Перший принцип – професійність, тобто наявність вищої юридичної освіти, наявність досвіду та участі у виборах. А другий принцип – це репрезентативність, тобто представленість у складі ЦВК всіх парламентських партій. Коли у середовищі членів ЦВК будуть мати місце різні думки і різні погляди, комісія отримає шанс стати неупередженою у своїй діяльності, зазначив заступник голови ЦВК.

Самого Андрія Магеру на наступну каденцію висуває фракція "Народного фронту". Відповідаючи на запитання нашого видання, чи не відбулися за останній час якісь зміни, він відповів: "В мене немає інформації, що внесена якась інша кандидатура. Те подання, яке було раніше озвучене фракцією, залишається. Але разом із тим мого прізвища немає в переліку президента на призначення членів ЦВК".


За матеріалами: Новини сьогодні
04-04-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1807

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]