Головна » 2017 » Червень » 26 » Макрон - лідери "нормандської четвірки" повинні виробити нові передумови вирішення ситуації на Донбасі

Макрон - лідери "нормандської четвірки" повинні виробити нові передумови вирішення ситуації на Донбасі

Президент Франції готовий якнайшвидше почати переговори.

У понеділок, 26 червня, президент Франції Еммануель Макрон заявив про готовність країни до нової зустрічі лідерів нормандського формату (Україна, Франція, Німеччина, РФ), під час якої повинні бути напрацьовані нові передумови для врегулювання ситуації на Донбасі. Про це він повідомив під час зустрічі з президентом України Петром Порошенко.

"Я хотів би відзначити, що Франція готова продовжити зусилля в Нормандському форматі, ми готові провести нову дискусію в рамках Нормандського формату", - сказав Макрон.

"Ми налаштовані продовжити Мінський процес ... Ми підтримуємо ідею можливості активної співпраці саме в нормандському форматі з залученням ОБСЄ. Це те, що я пропонував всім сторонам", - зауважив президент Франції.

Крім того, Макрон заявив, що зустріч лідерів України, Франції, Німеччини та РФ відбудеться в кінці червня - початку липня поточного року.

"Стосовно дати (зустрічі – Ред.), вона вирішується. Це буде десь між кінцем червня - початком липня. Зараз ми вчотирьох у найближчі години будемо вирішувати між учасниками", - сказав він.

Нагадаємо, що 21 червня Франція попередила Росію про погіршення відносин з ЄС через невиконання "Мінська".

 


За матеріалами: Новини сьогодні
26-06-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1802

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]