Головна » 2013 » Квітень » 30 » Малювати писанки воском вчили вихованців Батівського притулку

Малювати писанки воском вчили вихованців Батівського притулку

Сьогодні в Ужгородському замку ініціативна група «Твори добро» разом з волонтерами організації «Пласт» провели майстер-клас з писанкарства для дітей з Батівського притулку. До того для вихованців притулку провели невелику екскурсію-прогулянку квітучими куточками Ужгорода.

«Навчити дітей малювати писанки можна за кілька годин, - розповідає волонтер від організації «Пласт» Людмила Лівак. - З першого погляду техніка розпису воском здається складною, бо нею розписують яйця справжні писанкарі, але насправді як дитина намалює, то буде її - вона вкладе свою душу, фантазію туди. Вона може, звісно, керуватися традиційними символами, але то не є догма, головне, щоб дитина спробувала зробити то своїми руками».

За словами Людмимли, важливо подумати для кого ця писанка робиться, щоб людина під час роботи думала який зміст хоче вкласти у виріб, що хоче намалювати і що хоче подарувати тій людині, котрій малює.

Дітям розповіли коротку історію писанкарства, етимологію кольорів і візерунків та про сам процес виготовлення писанки у техніці, які їм запропонували. Вихованці притулку одразу все зрозуміли, бо багато питань не задавали волонтерам, а брались швидче робити власні перші у житті писаночки.

Техніка воском полягає у наступному: віск плавиться, поки він рідкий наносять його за допомогою спеціального «патичка» на яйця, спочатку замальовують лінії, які мають бути білими, далі зануруюють виріб у жовту фарбу - замальовують лінії, які мають бути жовтого кольору і так далі до темного кольору, у самому кінці яйце виходить ніби заляпане воском - тоді писанку нагрівають і стирають весь віск і на яйці залишаються ті барви, в які занурювалась писанка.  

За матеріалами: Новини сьогодні
30-04-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11745

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]