Головна » 2016 » Березень » 14 » Марія Музичук програла в 9-й партії матчу - Хоу Іфань повернула собі шахову корону

Марія Музичук програла в 9-й партії матчу - Хоу Іфань повернула собі шахову корону

Лідерка світового рейтингу 22-річна китайська шахістка Хоу Іфань учетверте у своїй кар'єрі виграла звання чемпіонки світу, відібравши титул в українки Марії Музичук. Так, Музичук стала вже другою українкою, у якій Хоу Іфань відібрала шахову корону.

Сьогодні, у понеділок 14 березня, Хоу Іфань виграла матч за шахову корону у Львові з рахунком 6:3, здобувши 3 перемоги при 6 нічиїх, жодного разу не програвши 23-річній Марії Музичук, зазначає "Укрінформ".

Загального успіху китаянка добилася сьогодні після дев'ятої партії, яка завершилася перемогою претендентки.

Вперше Хоу Іфань стала чемпіонкою світу в 2010 році в Антак'ї (Туреччина) у віці 16 років. До цього наймолодшою чемпіонкою світу з шахів була грузинка Майя Чибурданідзе, яка завоювала титул в 1978 році у віці 17 років.

У 2011-му в Тирані (Албанія) Хоу Іфань захистила титул, обігравши Хампі Конеру з Індії, а в 2013-му відібрала звання у чинної на той момент чемпіонки світу українки Ганни Ушеніної.

Вигравши матч-2016 у 15-ї чемпіонки світу Марії Музичук, китаянка позбулася приставки "екс" і знову повернула собі шахову корону.

Хоу Іфань - одна з трьох чемпіонок світу (Єлизавета Бикова, Се Цзюньі Хоу Іфань), яким вдавалося після перерви підкорювати світовий шаховий Олімп.

Чемпіонати світу з шахів серед жінок проводяться з 1927 року. У 1950-1953 роках шаховою короною володіла Людмила Руденко, уродженка м. Лубни на Полтавщині, яка була другою в історії шахів і першою серед радянських шахісток чемпіонкою світу.

Як повідомлялося, матч за звання Чемпіона світу з шахів серед жінок триватиме 1-18 березня.

Чемпіоном світу ФІДЕ серед чоловіків в 2002-2004 був український гросмейстер Руслан Пономарьов, який у матчі претендентів виграв у свого співвітчизника Василя Іванчука.


За матеріалами: Новини сьогодні
14-03-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1880

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]