Головна » 2017 » Квітень » 28 » Меню для волосся: як захистити його від випадання і не тільки

Меню для волосся: як захистити його від випадання і не тільки

як захистити волосся від випадання

Коли люди регулярно ходять до свого перукаря і купують всілякі засоби для волосся, то вважають, що волосся буде виглядати повними здоров'я і красивими. Але це не зовсім так, здоров'я волосся не тільки те, що люди бачать зовні - штучний блиск і доглянуту укладку, здоров'я волосся - це те, який стан їх усередині, в їхній структурі і чи вистачає в організмі людини вітамінів, які потрібні людської шевелюрі. Адже проблеми можуть призвести до випадіння волосся.

Як дізнатися, що потрібно вживати для здоров'я волосся? Безліч корисних вітамінів люди отримують від збалансованого харчування. Якщо в меню людини цілком достатньо містяться фрукти, овочі і крупи, риба, молочні та м'ясні продукти, то вона може не думати про таку проблему, як випадання волосся, ламкість, про те, що воно тьмяне і з сухими посіченими кінчиками. У свіжих продуктах містяться вітаміни, натуральні і які легко засвоюються організмом.

Корисним вітаміном є ретинол - вітамін А. Якщо його не вистачає в організмі, волосся сохнуть, тьмяніють і ламаються. Споживання ретинолу усуває ці ознаки, волосся швидко росте, здорова шкіра голови не дає утворюватися лупі. Вітаміну А досить в моркві, шпинаті, капусті, перці, оливках і печінки тріски. А також в ягодах - кавуні, абрикосі, плодах ожини і смородині.

Наступний вітамін - Н, званий біотин. Коли його вистачає, волосся стає міцним і сильним, перестає випадати, зупиняється навіть процес облисіння. Біотин міститься в яловичині, свинячій печінці, горошку, помідорах, капусті.

Наступний корисний вітамін - F - це симбіоз ненасичених жирних кислот, з його допомогою зміцнюються волосяні фолікули, активізується боротьба з лупою. Багато вітаміну містить мигдаль, арахіс, лляне і соняшникова олія.

Ще один з важливих вітамінів для волосся - E. Це незамінний компонент, який зволожує волосся, повертає блиск. Міститься в молоці, горісі, зелених овочах, бобових, печінці, насінні і рослинному маслі.

Наступний вітамін - С. Це борець з випаданням волосся, покращує кровопостачання фолікулів. Містять вітамін С плоди шипшини, петрушки, лимони, мандарини. Важливий також для волосся вітамін D. Він надає силу волоссю. Його містять риб'ячий жир, сардини, лососі.

Одні з сильних вітамінів - група B. Вживаючи їх, організм прискорює ріст волосся. Багато цих вітамінів містить молоко, а також пивні дріжджі.


За матеріалами: Новини сьогодні
28-04-2017
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 11088

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]